Jubilaris Sjoek Hopman.
Jubilaris Sjoek Hopman. (Foto: aangeleverd)

Sjoek Hopman viert jubileum

BERGEN NH – Een grote slagroomtaart en bloemen in de kleuren van de grootste noodhulporganisatie wereldwijd. Daarmee werd jubilaris Sjoek Hopman uit Egmond-Binnen donderdag 4 juni verrast in het Rode Kruis gebouw in Egmond-Binnen.

Sjoek is al 40 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis

Tijdens een speciale huldiging spraken het bestuur van Rode Kruis afdeling Bergen-Egmond-Schoorl en medewerkers van Rode Kruis District Noord-Holland Noord hun grote waardering uit voor vrijwilliger Sjoek, die al veertig jaar lang met veel enthousiasme en inzet talloze activiteiten organiseert voor het Rode Kruis.

Reddingsbrigade

Van het organiseren van EHBO-lessen op basisscholen tot samenwerking met de Egmondse Reddingsbrigade. Ook geeft Sjoek al vele jaren les aan vrijwilligers van het Rode Kruis om hun certificaten geldig te houden en geeft ze les aan nieuwkomers, die hun EHBO-diploma willen halen om als vrijwilliger aan de slag te kunnen op evenementen. Bekende evenementen in de omgeving zijn de halve marathon van Egmond, Fjoertoer, Alkmaarse wandel-4-daagse en Koningsdag.

EHBO

Sjoek zorgt er ook voor dat er altijd voldoende EHBO'ers op locatie aanwezig zijn. Daarnaast is ze ook examinator. Vanwege de geldende coronaregels kon niet iedereen op de huldiging aanwezig zijn. Daarom zal er waar mogelijk na de zomer nog een feestelijke bijeenkomst volgen.

Een heerlijke taart als waardering.
Afbeelding