Soms is het fijn om met iemand je verhaal, vraag of zorg te delen en samen te bidden
Soms is het fijn om met iemand je verhaal, vraag of zorg te delen en samen te bidden (Foto: aangeleverd)

Kerk biedt luisterend oor in coronatijd

BROEK OP LANGEDIJK - "Afgelopen week kwam er iemand naar mij toe. Hij gaf aan dat hij een afstand voelde om naar de kerk te gaan, en dat hij die stap niet eerder durfde te zetten. Totdat hij via Facebook een post met een videolink zag naar een opname in de kerk. Hij bleef zomaar wat langer kijken dan gedacht en hij werd geraakt door het samenzijn en de 'prachtige pianomuziek'."

Aan het woord is ds Leo van den Dool, voorganger van de Hervormde gemeente in Broek op Langedijk. "Misschien herkent u dat in deze tijd? Mogelijk zou u ook eens een online dienst willen bekijken? Elke zondagmorgen om 10.00 uur zenden we live uit vanaf het volgende kanaal: www.youtube.com/c/LeonvandenDool. Elke woensdag sturen we een Langedijker Ontmoetingsfilmpje de wereld in."

Zware tijd

"We bevinden ons in een vreemde en nare tijd, waarin ons geloof op de proef wordt gesteld en we worden teruggeworpen op onze basis. Het zou zomaar kunnen zijn dat het thuis, op het werk of in het geloof wat anders loopt dan gehoopt. Ik hoop dat u dat bespreekbaar durft te maken naar mensen die dichtbij staan. Maar soms is het ook fijn om met iemand anders je verhaal, vraag of zorg te delen en samen te bidden." Voor die mensen is de predikant elke woensdag tussen 09.30 - 11.00 uur en 15.30 -17.00 uur bereikbaar op tel. 06-81899988.

"Hoewel een Langedijker laatst tegen mij zij dat ‘Langedijkers geen pastorie-lopers zijn’ hoop ik wel dat Langedijkers pastoraalteam-bellers zijn! Het pastorale team staat voor u klaar, om met u te bidden en als luisterend oor. Natuurlijk kunt u ook om praktische zaken vragen." Het pastoraal team bestaat uit: Aly Fortuyn, tel. 06-46714585, Nel Tromp, tel. 0226-317792, Marja Strijbis, tel. 06-22746950 en Jacco Huibers, tel. 06-31003540.