Feej Datthijn uit Koedijk is samen met Langedijker Joey Kugelmann leadzanger van het nummer 'Sterker'. Nieuwsgierig naar het nummer 'Sterker'? Kijk op Spotify en zoek op ‘WDO Premium Club’.
Feej Datthijn uit Koedijk is samen met Langedijker Joey Kugelmann leadzanger van het nummer 'Sterker'. Nieuwsgierig naar het nummer 'Sterker'? Kijk op Spotify en zoek op ‘WDO Premium Club’. (Foto: Jeroen van Amerongen)

Kinder-talentenclub brengt single uit

LANGEDIJK - Feej Datthijn uit Koedijk is samen met Langedijker Joey Kugelmann van de WDO Premium Club leadzanger van het nummer 'Sterker'. Dit nummer is sinds vorige week te horen via Spotify en alle andere streaming platforms. Lena Manting uit Sint Pancras zingt mee in het koor in het nummer.

Een knappe prestatie van jong lokaal talent

De WDO Premium Club is een talentenclub voor kinderen die nu via een onlineverbinding repeteert en voor het uitbreken van de coronacrisis wekelijks in Theater De Binding. De club is onderdeel van WDO Movies en opgericht door Joey. "Acteren, zingen, dansen, tapdansen, talenten genoeg nu op het podium", vertelt Joey enthousiast tijdens een repetitieavond. Hij praat met passie over het muzieknummer. "De song is bedoeld voor kinderen die hun problemen voor zichzelf houden en niet durven te delen. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen die eenzaam zijn, gebukt gaan onder groepsdruk en gepest worden. In het lied wordt duidelijk dat het verstandig is dat je je juist wél uit en dat andere mensen je graag willen helpen. Dan voel je je veilig en sta je sterker.”

'Je kunt jezelf zijn'

Joey vertelt dat het thema van het nummer past bij de sfeer binnen de talentenclub. "We kunnen alles met elkaar bespreken en we helpen elkaar op een laagdrempelige manier. Dat is heel prettig.” Feej hoopt dat het nummer 'Sterker' andere kinderen aanspoort ook hun problemen te bespreken, zodat ze zich vrijer voelen en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook wil ze met het nummer een vuist maken tegen pesten. Joey: "Verder gaat het erom dat de kinderen zich bewust worden van hun talenten en deze ontwikkelen. Trots zijn op wie je bent en jezelf leren presenteren. Jezelf sterker neerzetten en omgaan met verantwoordelijkheden. Dat zijn belangrijke fundamenten voor de rest van hun leven. En dat gebeurt op professionele wijze met soms de support van zeer getalenteerde mensen uit het vak." Ook wethouder Marcel Reijven van de gemeente Langedijk vindt dat de talentenclub een belangrijke plaats inneemt in de gemeente: “Het is ontzettend belangrijk dat jongeren zich op een goede manier kunnen ontwikkelen. Je vrij voelen om je gevoelens te uiten, ook als er minder leuke zaken spelen, in het gezin bijvoorbeeld. Dit soort initiatieven helpen jongeren om zich te uiten en hun zelfvertrouwen te vergroten. Een goede jeugd is de basis voor je toekomst.”

Film

Lena Manting en Emma van Buuren uit Sint Pancras deden net als Feej succesvol auditie en werden deel van de WDO Premium Club. Hun deelname aan de achtdelige acteerworkshop ‘De Ontdekkingsreis’, gecoördineerd door Torsten Colijn uit Oterleek, ging hieraan vorig jaar vooraf, evenals opnames van een driedelige film over discriminatie en pesten. Hieraan deden alle bovenbouwleerlingen van de drie basisscholen in Sint Pancras mee. Het acteertalent van Lena en Emma viel Joey op en daarom vroeg hij hun om auditie te doen. Ook Lena, die meezingt in het koor van 'Sterker', is enthousiast. “We leren hier heel veel en worden steeds beter in wat we doen. Dat is geweldig.” De datum waarop de film kan draaien is nog niet bekend. Nieuwsgierig naar het nummer 'Sterker'? Kijk op Spotify en zoek op ‘WDO Premium Club’.