De bewoners van de diverse zorgcentra werden heerlijk in de bloemetjes gezet!
De bewoners van de diverse zorgcentra werden heerlijk in de bloemetjes gezet! (Foto: Theo Annes)

Amigo’s plantenactie voor de zorg

LANGEDIJK - Amigo Plant heeft afgelopen week bij de zorginstellingen van de nieuw te vormen gemeente Dijk en Waard een mooie kar vol met planten gebracht.

De lentestemming zat er goed in bij het zorgpersoneel en de bewoners. Bij sommige zorginstellingen waren het zóveel planten, dat vrijwilligers een handje meehielpen.

Met elkaar voor elkaar

Gerard van Langen, directeur en eigenaar van Amigo Plant vindt het eigenlijk heel normaal om dit te doen. “Het is belangrijk dat we naar elkaar omkijken,” zo stelt hij. “Mijn moeder heeft ook in een verzorgingshuis gezeten en dan krijg je vanzelf veel waardering voor het zorgpersoneel èn bewoners. De hele dag opgesloten zitten op je kamertje, zonder bezoek van buitenaf, maakt de dagen lang. Als wij het leed dan een klein beetje kunnen verzachten door de lente naar binnen te brengen, is dat een kleine moeite, maar een groot gebaar!”

Plant Drive

De lach op de gezichten van bewoners en de hartverwarmende reacties van hun kinderen en het zorgpersoneel, geven het personeel van Amigo Plant de energie om verder te gaan en de motivatie om deze crisis te overleven. “We gaan niet bij de pakken neerzitten, het geeft zelfs inspiratie om nieuwe initiatieven te starten. Zo zijn we begonnen met een Plant Drive in Heerhugowaard de Noord. Hier verkopen we planten van onszelf, maar ook van collega-kwekers die met grote annuleringen zitten. We verkopen er geraniums, perkplanten, mediterrane - en vetplanten op een coronaproof manier. Klanten hoeven de auto niet uit en alles wordt voor ze geregeld. Het is een enorm succes. Het eerste weekend was de enige file in Nederland aan de Schoutenbosweg in Heerhugowaard. Maar binnen 10 minuten was iedereen ook weer geholpen.”