Hobbybrouwers Stefan Brink (links) en Sander van Stralen met hun Langedijker Blond.
Hobbybrouwers Stefan Brink (links) en Sander van Stralen met hun Langedijker Blond. (Foto: Theo Annes)

Stefan Brink en Sander van Stralen presenteren Langedijker Blond

OUDKARSPEL - Stefan Brink en Sander van Stralen, al jaren goede vrienden, hebben na jaren ervaring te hebben opgedaan met het brouwen van bier, hun eerste biertje op de markt kunnen brengen. ‘’We zijn hobbybrouwers, maar Langedijker Blond is ontstaan omdat we de handen ineen hebben geslagen met een brouwerij,’’ zegt Sander.

‘Het moet wel een hobby blijven natuurlijk’

‘’Vier jaar geleden kwamen we op het idee om te kijken of we bier konden brouwen,’’ zegt Stefan Brink. ‘’Maar voordat je een eerste biertje hebt gebrouwen gaat er een heel proces vooraf. Maar nu vier jaar later kunnen we met trots Langedijker Blond presenteren. Een biertje met karakter.’’ Zowel Stefan als Sander zien het als een hobby naast hun dagelijkse werkzaamheden.

Sander van Stralen: ‘'We hopen dat Langedijker Blond een succes gaat worden. We hebben inmiddels in de gemeente Langedijk en omstreken een aantal enthousiaste verkooppunten. Vooral Slijterij Suts bij de Burg heeft al een verrassend groot aantal dozen afgenomen. Om aan de vraag te voldoen hebben we een brouwerij gezocht en gevonden. Het enige wat wij moeten doen, zijn de dozen met flessen naar de verkooppunten brengen en zorgen dat het een succes wordt. Daar hebben we gelukkig ook hulp bij.''

Lees verder op pagina 3