Mirjam van Geenen opent haar tweede Hypnotherapiepraktijk in Langedijk.
Mirjam van Geenen opent haar tweede Hypnotherapiepraktijk in Langedijk. (Foto: Theo Annes )

Hypnotherapie Heerhugowaard opent tweede praktijk

DIJK EN WAARD - In deze uitzonderlijke tijd waar vele bedrijven de deur voorlopig of voorgoed de deuren sluiten, opent Mirjam van Geenen haar tweede Hypnotherapiepraktijk.

Omdat er vele cliënten vanuit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk naar Lelystad kwamen, heeft Mirjam besloten ook een praktijk op te zetten aan deze kant van de dijk, waar ze ook geboren is. Ze vertelt: " Het is inderdaad een vreemde tijd om te starten en het is even door mijn hoofd gegaan de opening ut te stellen. Maar juist in deze tijd waar wij ons allemaal erg bewust zijn van gezondheid kan hypnotherapie iets extra’s betekenen."

Je gezondheid snel en effectief aanpakken in een tot drie sessies, dat kan met hypnotherapie. "Veel mensen nemen zich het begin van het jaar voor om te stoppen met roken, af te vallen of een betere balans te vinden. Sommigen lukt dat maar velen ook niet en dat is ook heel begrijpelijk. Je bewustzijn wil wel stoppen met roken of veel/ ongezond eten, maar in je onderbewustzijn liggen andere gegevens opgeslagen, bijvoorbeeld redenen waarom je rookt of veel eet en welke gevoelens daar bij horen. En dat komt niet overeen met je bewustzijn."

Onderbewijstzijn

"Hypnotherapie is wel effectief, daarbij werk je namelijk met het onderbewust van de mens. Je update als het ware de informatie, kennis en gevoelens die daar opgeslagen liggen. Het onderbewustzijn is immens groot, vergelijk het met een hele grote bibliotheek of data centrum, alles ligt hier opgeslagen vanaf (ongeboren) baby tot nu. Je kan je daarom ook wel voorstellen dat als je direct op dat niveau werkt er heel veel dingen aan te pakken zijn." Hypnotherapie kan alleen als therapie gedaan worden maar kan ook uitstekend als ondersteunende therapie van nut zijn. Ook voor bedrijven is het interessant. Volgens de Rekenkamer is een ondernemen maar liefst € 4325 kwijt per rokende medewerker.

Navigatiesysteem

"Veel mensen vragen of je nou de controle kwijt raakt bij hypnose. Nee is daarop het antwoord. Vergelijk het met een navigatiesysteem, als je bereid bent de instructies van het navigatiesysteem op te volgen kom je op plaats van bestemming. Maar wanneer je navigatie midden op een gracht zegt 'Sla rechtsaf', dan zegt je bewustzijn: 'Nee, ik negeer het navigatiesysteem en rijd niet het water in'. Zo is het ook met hypnose, zodra suggesties niet overeenkomen met jouw normen en waarden, zal je bewustzijn daar een stokje voor steken."

Meer informatie vindt u op www.hypnotherapieheerhugowaard.nl, of op tel. 06-55133694.