Zondag komt de bekende drummer/ muzikant Ton Dijkman naar Poppodium B3 in Sint-Pancras.
Zondag komt de bekende drummer/ muzikant Ton Dijkman naar Poppodium B3 in Sint-Pancras. (Foto: )

Workshop met Ton Dijkman bij Poppodium B3 voor de jeugd

LANGEDIJK - Zondag 13 december brengt de voor velen bekende drummer/muzikant Ton Dijkman een bezoek aan Poppodium B3 in Sint-Pancras. Ton is één van de meest gevraagde sessiedrummers van Nederland. Hij werkt, en heeft gewerkt met uiteenlopende artiesten als Marco Borsato, Paul Young, 3J's, Trijntje Oosterhuis, Ali B, Guus Meeuwis en vele anderen.

Op dit moment is Ton samen met Mell en Nico Brandsen regelmatig te zien en te horen met de formatie Mell & Vintage Future met de kerstsingle It’s Christmas.

Ton komt zondag naar Poppodium B3 met zijn drumstel. Hij zal daar één en ander vertellen over zijn muzikale carrière en uiteraard zal hij zijn drumstel ook niet met rust laten. Naast de drumdemonstratie heeft Ton ook aangegeven het leuk te vinden om met de jeugd in gesprek te gaan. Heb je vragen? Ton beantwoordt ze graag! Speel je al een tijdje gitaar op je kamer en zou je daar wel mee verder willen? Ik vind drummen wel leuk, hoe pak ik dat aan? We spelen met onze band thuis in de garage, hoe komen we eens op een podium terecht? Hoe laat ik een beat grooven. Het maakt niet uit wat je vraagt, Ton helpt jullie graag verder. Naast drummer, songwriter, producer heeft hij ook les gegeven op popafdelingen van de conservatoriums Enschede, Amsterdam en Rotterdam.

Speciaal voor -18

Voor alle liefhebbers van muziek, drummers, muzikanten een fantastische mogelijkheid om een middag vol passie te beleven. Vaak zijn er workshops gericht op volwassenen, deze middag is speciaal voor de jeugd tot en met 17 jaar oud.

Schrijf je in op het evenement via: https://club-b3.nl. Entree is gratis en Poppodium B3 vindt je op Beverplein 3 in Sint-Pancras.

Toekomst

Een kijkje in de toekomst: Als de maatregelen het weer toelaten is er zelfs het plan om een drum&bass evenement te organiseren in samenwerking met Popschool Your Song. Drums en basgitaar zijn de basis van een band. Als dat 'lekker staat', heb je al een strakke basis voor de ander muzikanten van de band. Het plan is dan dat Ton samen met basgitaristen die samenwerking gaat zoeken in een leuke workshop.