Langedijker Blond.
Langedijker Blond. (Foto: aangeleverd)

Stefan en Sander brouwen Langedijker Blond

Vervolg van voorpagina

Stefan en Sander worden enthousiast van hun eerste biertje en gaan in de toekomst proberen om nog andere smaken te ontdekken. ‘’Het moet wel voor ons een hobby blijven,’’ zegt Sander. ‘’Maar dat hebben we denk ik in eigen hand. Dit is erg leuk en we zijn eerlijk gezegd best trots op dit resultaat.’’

Hop

Op het etiket van een flesje Langedijker Blond staan mooie teksten, zoals rust en ruimte, bier met karakter, puur natuur en genieten. De plannen van Stefan gaan nog verder. ‘’Ik huur wat eilandjes in het Oosterdelgebied. Daar lopen mijn kippen en schapen, maar ik ben van plan om daar in de toekomst hop te gaan verbouwen. Dat kunnen we gebruiken bij het ontdekken van nieuwe smaken bier. Maar eerst even genieten van dit succes, want de bestellingen komen steeds maar binnen,’’ lacht Stefan.

Verkoopadressen

Het bier is momenteel te verkrijgen in Langedijk bij Suts (De Burg), De Zwaan, Kaas!, Mamma Miepie, in Heerhugowaard bij Bakkums Boetje, Vinoci Dagwinkel Groen, Senza leuk en lekker, bij Bolle Hendrik in Tuitjenhorn, en Mitra in Nieuwe Niedorp.