Aris en Corrie Bouwens in betere tijden.
Aris en Corrie Bouwens in betere tijden. (Foto:Marjolein Ansink)

Doek valt voor Theater op Skoôt

NOORD-SCHARWOUDE - Het nieuws dat Aris Bouwens stopt met zijn Theater op Skoot is in Langedijk groot nieuws. Aris en zijn vrouw Corrie zijn bekende Langedijkers die met pijn in het hart deze grote beslissing hebben moeten nemen.

Aris tobt al een paar jaar met zijn gezondheid. Op 8 juli onderging hij een zware operatie in het VU Amsterdam vanwege buikvlieskanker. Momenteel revalideert hij in Magnushof in Schagen. Naar omstandigheden gaat het redelijk, maar Aris is voorlopig alleen aanspreekbaar voor zijn naasten.

Wat de pot schaft

Het mini theater Theater op Skoôt is in de wijde omgeving bekend, zelfs op vakantie in het buitenland werd het echtpaar herkend en aangesproken op het theater en voorheen de museumwinkeltjes. Het theater heeft slechts veertig stoelen rond een piano, je moet het maar durven als artiest. De markante Langedijker haalde artiesten van naam naar Noord-Scharwoude. Robert Jan Stips, Jan Rot, Tim Knol, Yorick van Norden, Lenny Kuhr; ze kwamen allemaal heel graag. Zijn vrouw Corrie kookte vooraf voor ze en samen aan de keukentafel werd 'wat de pot schaft' genuttigd. "Het contact met het publiek en de artiesten die optraden vonden wij prachtig", reageert Aris (via Corrie) op onze vragen. Vooraf aan de voorstelling kwamen de artiesten vaak te gast. "Zo leerden wij hen van een andere kant kennen. Het publiek genoot van het contact met de artiesten, die zo dichtbij stonden en in de pauze ook aanspreekbaar waren. Gregory Page uit Amerika en Toby Beard uit Australië waren hele bijzondere avonden."

Ze vinden het erg jammer dat de laatste vijf voorstellingen niet door konden gaan vanwege de coronamaatregelen, een waardig afscheid van het theater is er nu niet geweest. Aris en Corrie hebben in deze periode veel gefietst samen en gesport als voorbereiding op zijn operatie. Vanuit Magnushof reageert hij op alle aandacht voor zijn toestand. "Ik heb heel veel mooie kaarten ontvangen en veel dankbetuigingen voor de mooie avonden die ik, samen met Corrie, verzorgd heb in ons theatertje. Dit doet ons goed."

Dochter Mirjam vult aan: "Vader wordt vaak gekoppeld aan het theater en de museumwinkeltjes voorheen. Maar de drijvende kracht is toch echt mijn moeder die alles verzorgde tijdens deze avonden en voorheen het bedrijf. Zij staat vaak op de achtergrond, maar zonder haar tomeloze inzet was dit nooit gelukt. Samen zijn mijn ouders een top team zowel zakelijk als privé, die elkaar goed aanvullen."

Tot slot wil Aris nog kwijt: "Jullie hebben bij ons genoten van de artiesten. Blijf vooral theaters bezoeken. Er zijn heel veel grote theaters, maar zeker de kleine verdienen de aandacht om bezocht te worden. Nogmaals bedankt, ook namens Corrie voor alle mooie avonden. Wij kijken hier met veel genoegen op terug."