De organisatie van de Nazomerfeesten Sint Pancras heeft tóch nog een mooi programma in elkaar gezet!
De organisatie van de Nazomerfeesten Sint Pancras heeft tóch nog een mooi programma in elkaar gezet! (Foto: vincentdevriesfoto.nl / Vincent de Vries)

Tóch Nazomerfeesten gehouden in Sint Pancras

SINT PANCRAS - Ondanks alle maatregelen omtrent corona, waardoor de Nazomerfeesten dit jaar in eerste instantie niet door konden gaan, heeft de organisatie toch nog een mooi aantal activiteiten georganiseerd die wél door kunnen gaan.

Zoals ieder jaar is de Lawaaioptocht de start van de Nazomerfeesten. Een optocht met veel lawaai om samen met veel kinderen de start van de Nazomerfeesten kenbaar te maken. Tijdens de tocht zal muziek en uiteraard de bekende clown niet ontbreken! De route is als volgt (let op: de route wijkt af van voorgaande jaren): Beverplein, Magnolialaan, Koningsspil, Forsythialaan, Kabelrijs, A.V.H. Destreelaan, Wilgenlaan, Kastanjelaan en Beverplein.

Zaterdag 5 september: Viswedstrijd

Wat heb je nodig? Een vaste hengel (geen werphengel) en een emmer. Mocht je geen hengel hebben, dan kun je er één lenen van de vereniging. Alle vis die je met de hengel hebt gevangen telt mee voor de uitslag. Deelname is voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar en maximaal één begeleider/ ouder/ toeschouwer.

Zaterdag 5 september: Peuterochtend De Oostwal

Ben je 2-5 jaar? Kom dan gezellig spelen in Sporthal De Oostwal. Er staan springkussens en diverse klimparcourtjes voor jullie klaar.

Zaterdag 5 september: Lasergamen bij B3

Dit jaar nieuw: Lasergamen! In B3 wordt de zaal omgetoverd dat een lasergame arena en strijd je tegen andere deelnemers. Deelname is voor de jeugd van 8 tot en met 14 jaar.

Zondag 6 september: Fietstocht

De fietstocht gaat dit jaar gewoon weer door! Op zondag 6 september is er een mooie tocht uitgestippeld door de omgeving. Een rustige toertocht, geschikt voor iedereen. De start is vanaf 10.00 uur vanaf Sporthal de Oostwal. Deelname is voor alle leeftijden, alleen reserveren is benodigd om gedoseerd te starten en om de afstand te kunnen bewaren.

Zondag 6 september: Muziek bij Molenhoeve

Vooral in deze periode worden de ouderen in het zonnetje gezet. Door middel van heerlijke muziek wordt een optreden verzorgd op het plein van de Molenhoeve. Uiteraard is deze activiteit alleen voor genodigden dit om het aantal bezoekers te mijden voor deze risicogroep.

Vrijdag 11 september: Fiets ‘m d’r deur

De ijsclub Sint Pancras organiseert dit jaar wederom een waterspektakel: Fiets ‘m d’r deur!! Met twee deelnemers door middel van een waterfiets een parcours af door het water van de ijsbaan. Wanneer er een snelle tijd wordt neergezet wordt er gestreden om de eerste plek. Voor de winnaars liggen mooie medailles klaar!

Vrijdag 11 september: Nazomer Kidsrun

De Nazomer Kidsrun bij Vrone! Kinderen van 1 tot en met 12 jaar kunnen meedoen in 5 leeftijdscategorieën. Binnen de categorieën worden een aantal rondes gerend, voor de aller kleinste mag er één ouder per deelnemer mee rennen. Ingang van het terrein bevindt zich aan de Boeterslaan (kleine poort bij Veld A).

Zaterdag 12 september: Steppenrace

Natuurlijk ook dit jaar: de Steppenrace! Haal je step uit de schuur en doe mee aan de steppenrace! Heb je zelf geen step? Dan kun je er misschien één lenen van je buurmeisje of van je vriendje. Natuurlijk is het ook leuk om je step speciaal te versieren!

Zondag 13 september: Wandel(borrel)tocht)

Een leuke historische wandelroute door Sint Pancras langs bijzondere objecten van het dorp. Bij verschillende plekken worden hapjes of een drankje geserveerd. De route wordt door de Historische Vereniging Sint Pancras van interessante informatie en leuke weetjes over het dorp voorzien. Deelnemers krijgen bij de start een stempelkaart en zullen zo de route volgen. Vanaf 14.00 uur zullen elke 5 minuten groepen van maximaal 6 deelnemers van start gaan bij Sporthal de Oostwal. Informatie over de kosten van deze activiteit wordt zo spoedig mogelijk (uiterlijk 21 augustus) bekend gemaakt.

Straatprijs

Uiteraard kan de feestweek niet zonder versiering in het dorp! Wanneer een huizenblok of straat het beste uit de kast haalt om de straat op te fleuren met versiering kan je samen met je buren een geweldige prijs winnen! Geef je op vóór 2 september via nazomerfeesten-sintpancras.nl en geef aan welk deel van de straat meedoet. Zorg dat je straat/woonblok vanaf 4 september versierd is. Via nazomerfeesten-sintpancras.nl kunnen mensen stemmen op de 5 mooiste straten/woonblokken van het dorp, die geselecteerd zijn door de jury. De winnaar wint een BBQ bon van een bekende slager!

Kijk hier voor het volledige overzicht. Meedoen aan de activiteiten kan alleen als je bent aangemeld www.nazomerfeesten-sintpancras.nl, vanaf vrijdag 21 augustus komt het inschrijfformulier online en kun je je gaan inschrijven. Voor de activiteiten op 4, 5 of 6 september sluit de inschrijving op 2 september. Voor de activiteiten op 11, 12 of 13 september sluit de inschrijving op 9 september.

Ook dit jaar is er gelukkig weer een steppenrace.