Afbeelding
(foto: Ben Wansink)

Eindelijk weer theater in De Binding

LANGEDIJK - Eindelijk is het weer zover: Theater De Binding krijgt eindelijk weer leuke voorstellingen. Het laatste optreden in het theater was de grootse show ‘Allente Got Talent’, gepresenteerde door kinderen en medewerkers van de verschillende Buiten Schoolse Opvangklassen van Allente. Daarna werd het, natuurlijk door Covid-19, stil en bleef de theaterzaal leeg.

Maar per 1 juli mag het weer: er mogen meer dan 100 bezoekers in het theater, maar nog wel op anderhalve meter afstand. Na inschrijving worden de ouders met hun (klein)kinderen naar de zaal geleid waar de voorstelling plaatstvindt. De kleintjes mogen op het toneel op matten zitten, de ouderen in de zaal, allemaal zeer coronaproof.

De voorstelling ‘Dikkie Dik en de Taart’, gespeeld door Kira Kool, is een groot succes. De kinderen doen actief en intens mee. Na afloop is er limonade, koffie en thee en het feest is compleet. Cultureel manager Boris Huijbers constateert dan ook tevreden: “Als het over twee weken (‘Het Astronautje’, vanaf 4 jaar, weer om half 11) weer zo’n succes is dan boeken we zeker voorstellingen bij!”

Kindervoorstellingen

“Gelukkig kunnen er weer voorstellingen gepland worden, het heeft lang genoeg geduurd!” In gesprek met Boris Huijbers is het enthousiasme voelbaar. Na de sluiting van het theater kreeg hij gelegenheid na te denken over de toekomst ervan maar helemaal geen voorstellingen meer kunnen organiseren was natuurlijk niet de bedoeling. Afgelopen dinsdag was de eerste voorstelling na het virus. “Gekozen is in deze vakantietijd vooral aan de jonge kinderen te denken. De voorstelling ‘Dikkie Dik’ voor kinderen van twee jaar en ouder was gelijk een succes. Er werden binnen een week al 130 kaarten verkocht. De opstelling in de zaal houdt rekening met de anderhalve meter maatregel. We hebben het zo neergezet dat er twee kinderen naast elkaar zitten en daarnaast de ouder, zo houden we afstand."

Voorstellingen

Na ‘Dikkie Dik’ volgen nog drie voorstellingen: dinsdag 4 augustus ‘Het Astronautje’’ voor 4 jaar en ouder, dinsdag 18 augustus ‘Nijntje op de Fiets’ voor 2 jaar en ouder en dinsdag 1 september ‘Aadje Piraatje viert Feest’ voor 4 jaar en ouder. Alle voorstellingen beginnen om 10.30 uur. "Wij gaan nog met de basisscholen in overleg over die voorstellingen die na de zomervakantie gepland staat. Misschien valt er iets moois te regelen! Kortom: Theater De Binding gaat weer van start!”

Plannen

Waarom kindervoorstellingen? “Behalve dat naar het theater gaan erg leuk en spannend is voor een kind, zijn er ook veel educatieve elementen waar het jonge kind veel van leert. We proberen de voorstellingen interactief te maken, zodat het kind betrokken blijft.” Wat zijn de toekomstplannen voor het theater? “Op cultureel gebied gaat Theater De Binding een plek creëren waar regionale amateurgezelschappen hun kunsten kunnen vertonen. Wij geloven in de kracht van de amateurkunst en gaan dit ondersteunen met de professionaliteit van onze organisatie. Ook worden de deuren opengezet voor scholen, verenigingen en muziekgezelschappen zoals zangkoren. Natuurlijk zal er ook een aanbod van professionele voorstellingen zijn, zoals bijv. ‘Dikkie Dik’. Op zakelijk gebied gaan we de zaal verhuren voor onder andere congressen en vergaderingen.

Doelstelling

Boris Huijbers: “Wij willen het culturele hart van Langedijk worden en een programmering aanbieden voor een breed publiek. Jeugd en jongeren in aanraking laten komen met verschillende kunstvormen en gastvriendelijkheid van hoge kwaliteit op alle gebieden aanbieden. Wij willen voor onze medewerkers en hopelijk veel vrijwilligers een werkplek zijn die inspirerend, uitdagend en motiverend is. Natuurlijk staat samenwerking met andere gebruikers van De Binding voorop, met name onze relatie met de gemeente is daarbij van groot belang. Ook na de fusie met Heerhugowaard willen we toonaangevend zijn en een podium bieden die men graag bezoekt!”

Meer informatie en kaartverkoop: https://theaterdebinding.nl/theaterprogramma

Afbeelding