Het belangrijkste van Interieur Design is veel brainstormen en schetsen.
Het belangrijkste van Interieur Design is veel brainstormen en schetsen. (Foto: Alexandra Heeremans van AGHeeremans Photography)

Inspirerende workshop voor jongeren door jongeren

LANGEDIJK - Wonen Plus Welzijn en MET (jongerenwerk Heerhugowaard) organiseren deze zomervakantie verschillende workshops in samenwerking met Jeugd aan zet (sponsor) voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar in Heerhugowaard en Langedijk.

De workshop interieur Design werd gegeven door Naomi Kater (23 jaar) van het culturele jongerenplatform Artquake. Naomi heeft gestudeerd aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer, waar ze Interior and Styling studeerde.

Nadat Naomi had verteld wat de bedoeling was, ging iedereen aan de slag. De deelnemers kregen een plattegrond en twee 3D aanzichten van de huiskamer waarop ze hun concept konden uitwerken. Ze kregen 15 minuten om een concept te bedenken. Het idee hierachter was dat je met een open mind aan de slag gaat. Nadat de 15 minuten voorbij waren, vertelde iedereen wat ze bedacht hadden. Er waren echt hele creatieve ideeën ontstaan. Zo kwam iemand met het idee voor een gave muurschildering die laat zien dat het jongerencentrum voor iedereen is en ook ontstond het idee voor een krijtmuur, waarop spelletjes gespeeld kunnen worden. Uiteindelijk ontstonden er uit alle creatieve ideeën één tof concept: een huiskamer waar iedereen zich welkom voelt, waar je kunt chillen, gamen, spelletjes spelen en waarin de natuur een belangrijke rol speelt. Nadat het concept uitgewerkt was, vertelde Naomi over de betekenis van kleuren en werden de kleuren uitgekozen voor de huiskamer. Iedereen heeft echt super veel geleerd tijdens deze workshop, van de betekenis van kleuren, tot het maken van een concept. Maar het belangrijkste van Interieur Design is veel brainstormen en schetsen. Aan het einde van de workshop liet Naomi haar afstudeerproject zien met als thema: ‘Kleuren buiten de lijntjes'. Tot slot gaf Naomi nog een paar waardevolle tips: “Gewoon doen, niet bang zijn wat anderen van je vinden en wees gewoon jezelf.” Met deze mooie woorden werd de workshop afgesloten en kreeg Naomi een daverend applaus.

Wil je meer van Naomi’s werk zien, kijk dan op haar instagrampagina: kater_interiordesign. Voor meer informatie over Artquake ga naar: www.art-quake.com. Er zijn deze zomervakantie nog veel meer workshops, zoals: meubels pimpen, hunters, rappen, podcast maken, muurschilderen, stuntsteptoernooi, voetballen en graffiti. Meedoen? Geef je snel op via: Huiskamer Langedijk of MET jongerenwerk via facebook/Instagram.


Dit artikel is geschreven door Maureen Kolhoff in samenwerking met Joëlle van Amersfoort.

Nadat Naomi had verteld wat de bedoeling was, ging iedereen aan de slag.