Zilla danst de Jerusalema met vlnr Hans, Zilla, Tessa en Cynthia.
Zilla danst de Jerusalema met vlnr Hans, Zilla, Tessa en Cynthia. ((Foto: Theo Annes))

Jerusalema challenge verovert ook Langedijk

LANGEDIJK - Overal wordt hij gedanst: in Zweden, door monniken in Italië, op vele plaatsen in Nederland, zelfs door olifanten in Zimbabwe en ook Juventus-spits Ronaldo doet er aan mee: dansen op de Jerusalema. Natuurlijk blijft Langedijk niet achter. Manuele Fysiotherapiepraktijk MF-ParaMed opent de rij.

De Jerusalema challenge is al meer dan 160 miljoen keer bekeken op YouTube. Het lied ‘Jerusalema' is een ode aan de stad Jerusalem. De swingende gospel is gemaakt op de beat van de Zuid-Afrikaanse DJ ‘Master KG' en het bijpassende dansje is bedacht door een groep Angolese jongeren. Zij maakten een filmpje dat, zodra het op internet verscheen, razendsnel de wereld overging. Waarom de naam Jerusalema? Wel, de DJ vindt dat iedereen voor echte eenheid naar de Israëlische hoofdstad moet kijken, zeker in tijden van Corona. Het nummer is uitgegroeid tot een symbool van hoop in deze zware periode. "Het leek mij geweldig om ook in onze praktijk hieraan mee te doen,” aldus Zilla Bes "Ik had het er thuis met mijn man over en van daaruit bracht ik het naar onze praktijk. Mede-eigenaar Dick Bruin dacht misschien ‘wat heeft ze nou weer?', maar was al snel enthousiast. Vandaar dat wij over twee dagen verdeeld met twee keer vier medewerkers de dans doen en deze opnemen, dit in verband met Corona. De twee opnames worden tot één filmpje gemixt. Eerlijk gezegd ga ik het voor mijn collega's wat eenvoudiger maken, omdat het met name voor de mannen wel eens te lastig zou kunnen zijn..!”, aldus een lachende Zilla.

Hier was echter tijdens de opnames niets van te merken: iedereen kan deze dans leren en zo met anderen samen in deze moeilijke tijd tot een gezamenlijk ontspannen moment komen! Dit initiatief verdient navolging! Wie volgt?