'Wij willen dat elke klant vrolijk naar huis gaat.'
'Wij willen dat elke klant vrolijk naar huis gaat.' (Foto: Rodi Media/MB)

Familie Sari van De Meetlat kan alles maken

LANGEDIJK - Ze zijn nog maar sinds 1 oktober open, maar hebben al met veel Langedijkers kennis gemaakt. Vooral buurtbewoners van het Broekerplein weten wie het goedlachse stel Mustafa en Meryem Sari zijn, maar volgens het Turkse echtpaar begint de mond tot mondreclame ook zijn vruchten af te werpen.

"Via Rudy's in het winkelcentrum krijgen we veel klanten die een rits van een tas, of van een schoen komen laten repareren. De mensen van Rudy's zijn zo aardig om die naar ons door te sturen." Golftassen, te lange broekspijpen, missende drukknopen, kapotte ritsen; je kunt het zo gek niet bedenken of de familie Sari kan het repareren, verstellen maar ook voor het stomen van kleding kunt u bij ze terecht. Als uw kleding niet meer past of is beschadigd, dan geven ze graag een vrijblijvend advies over de reparatie en de kosten daarvan. Het echtpaar verricht hun werkzaamheden met veel plezier. Dit is te merken aan de manier waarop zij hun klanten benaderen. Er wordt een praatje gemaakt, een grapje en er wordt steevast gevraagd of men koffie wil. "Elke klant moet blij de winkel uit."

Zo vertellen ze stralend over een klein jongetje dat zó blij was dat de rits van zijn jas weer was gerepareerd. Ook laat mevrouw een foto op haar telefoon zien van kussentjes die ze naaiden van gordijnstof die over was, voor een oudere dame. "Leuk hè?, zegt meneer met een lach van oor tot oor. Terwijl hij degene is die achter de naaimachine zit, is zijn vrouw degene die alles er omheen regelt. "Vooral de ritsen losmaken kost veel tijd!"

Gezellig praatje

Samen hebben ze het goed voor elkaar op de mooie locatie, al is het niet makkelijk om geld te verdienen in deze tijd. "Ik was 18 jaar lang taxichauffeur in Amsterdam met mijn eigen taxiauto en verdiende daar goed. Maar ook genoot ik erg van de gesprekken met de klanten, vooral als ze een borreltje op hadden", lacht hij. "Ik was soms net de psychiater. Maar als ze de taxi uitstapten waren ze weer blij hoor." Zijn vrouw werkte met veel plezier in een schoolkantine en later bij het ontbijt in een hotel. Helaas moesten ze door de corona iets anders gaan doen en werd het oude metier van meneer weer opgepakt. Samen maken ze er het beste van en staan kwaliteit en service heel hoog in het vaandel.

Ze hopen u snel te zien in hun winkel, en dat mag ook gewoon voor een praatje. "Turkse thee en koffie staat altijd klaar hoor, gezellig!", sluit Mustafa af. De Meetlat, Broekerplein 9 (bij winkelcentrum Broekerveiling), tel. 06-10229071.