Artquake organiseert een workshop songwriting door Laniek Reedijk in Oudkarspel
Artquake organiseert een workshop songwriting door Laniek Reedijk in Oudkarspel (Foto: aangeleverd)

Workshop songwriting voor jongeren in Het Behouden Huis

OUDKARSPEL - Artquake organiseert zondagmiddag 15 november een workshop songwriting door Laniek Reedijk in Het Behouden Huis te Oudkarspel.

Cultuurcoach Mado de Vries vindt het belangrijk om op diverse plekken in Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar culturele activiteiten voor en door jongeren te organiseren. Zo ook in Het Behouden Huis te Oudkarspel. De medewerkers van Het Behouden Huis zijn van het begin af aan enthousiast over Artquake en kijken uit naar mogelijkheden voor samenwerking. Deze workshop is een mooie, eerste stap.

Singer-songwriter Laniek Reedijk

Laniek Reedijk komt oorspronkelijk uit Obdam en zat op het Huygens College in Heerhugowaard. Mado de Vries zag hem vorig jaar december samen met Renée Spijker optreden in Het Regthuis te Oudkarspel en was zeer onder de indruk van zijn kwaliteiten als singer-songwriter maar ook als performer. Ze sprak hem en Renée gelijk na hun optreden aan en vroeg hen of ze een keer een workshop zouden willen verzorgen voor jongeren hier uit de omgeving. Beide muzikanten reageerden gelijk enthousiast. Nu een klein jaar later keert Laniek terug naar Oudkarspel om een inspirerende workshop voor jonge muzikanten te verzorgen.

Indiefolkband La Nique

Laniek is leadzanger en frontman van de Indiefolkband La Nique die begin oktober hun eerste single ‘In the air’ uitbracht. ‘’Voor een volle zaal staan in je eentje is leuk, maar ik wil dit delen",’ dacht frontman Laniek na de singer-songwriter competitie Mooie Noten.

Voor een volle zaal staan in je eentje is leuk, maar ik wil dit delen

Van kleine liedjes die Paradiso doen verstillen, tot opzwepende folk waar een bak energie in vrijkomt. Naturel, melancholisch en hartstochtelijk, is hoe hij zijn Indiefolkband omschrijft. In 2019 ging het ineens erg hard. Geheel op eigen kracht zorgden ze voor een jaar vol optredens. Zijn band ging via Paradiso naar de Melkweg in de strijd om de Amsterdamse Popprijs. Ondertussen zijn podia als Victorie, P60, P3, en Patronaat hem ook niet vreemd meer. Voor meer info: www.laniquemusic.nl.

Workshop en optreden op 15 november

Heb je een song maar kom je er niet mee verder of vind je het een uitdaging om met een song te beginnen? Lyrics, melodie, alles is bespreekbaar! Om 13.30 uur start Laniek door eerst met alle deelnemers in gesprek te gaan over wat ze willen leren en/of waar ze tegen aan lopen met het maken van eigen songs. Aan de hand daarvan gaan de deelnemers aan de slag met een aantal oefeningen. De workshop wordt om 16.00 uur afgesloten met een optreden van zowel de deelnemers als van Laniek zelf. Want dat was wat cultuurcoach Mado de Vries een jaar geleden al voor ogen had. Met zijn innemende maar tevens krachtige performance zal Laniek volgens Mado een inspiratiebron vormen voor de jonge talenten van Artquake.

Meedoen?

Wil jij meedoen aan de workshop songwriting? Of wil je graag het optreden bijwonen in Het Behouden Huis? Reserveer dan een plek door een mail te sturen naar artquake.westfriesland@gmail.com. Vanwege alle maatregelen is er slechts beperkt plek bij zowel de workshop als het optreden.