'De sousafoonspeler zie je niet over het hoofd!'
'De sousafoonspeler zie je niet over het hoofd!' (Foto: Rodi Media/MB)

Merlijn speelt muziek voor Maxima

Vervolg van voorpagina

In de Lang Leve de Muziek Show gaan schoolklassen een muzikale strijd aan. Naast de klassen moeten ook de leerkrachten aan de bak om de gewilde bokaal mee naar huis te kunnen nemen. Presentator Buddy Vedder wordt elke aflevering bijgestaan door co-hosts als Nicky Romero, Emma Heesters, Romy Monteiro en Jamai. Koningin Máxima ontvangt, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, voor Lang Leve de Muziek Show drie kinderen op Huis ten Bosch. Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel kwalitatief muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Tijdens deze bijzondere ontmoetingen bij haar thuis praat zij met de kinderen over hun muzikale passie en laten ze aan haar horen wat ze kunnen.

Gouden wc's

"Ik was héél zenuwachtig tijdens die ontmoeting, maar uiteindelijk ging het spelen prima." Op de vraag of de koningin net zo mooi in het echt is als op televisie, haalt Merlijn zijn schouders op. "Ze is een normale vrouw, heel aardig. En ze hebben ook geen gouden wc's hoor!" grapt hij met een knipoog naar zijn ouders, wie hij dit had wijsgemaakt. "Wij moesten bij het paleishek achterblijven", vertelt Saskia. "Vanwege corona mocht er een minimaal aantal mensen naar binnen. Dus onze fantasie sloeg wel een beetje op hol van wat er binnen allemaal te zien was. Toen we hem aan het eind van de middag weer ophaalden, was Merlijn moe maar wel heel enthousiast. Alleen waren de broodjes veel te luxe, liever had hij een broodje kroket voor de lunch gekregen", lachen ze.

Merlijns avontuur is zaterdag 14 en 21 november om 18.25 uur te zien in het programma Lang Leve de Muziek Show bij AVROTROS op NPO Zapp of kijk op https://www.zapp.nl/programmas/lang-leve-de-muziekshow.