Echt een aanrader voor wie zelf geen bootje heeft maar wel graag op het water vertoeft.
Echt een aanrader voor wie zelf geen bootje heeft maar wel graag op het water vertoeft. (Foto: MB)

Fluistervaren is genieten met een hoofdletter G

BROEK OP LANGEDIJK - Het is een prachtige dag als we naar museum BroekerVeiling rijden om te gaan varen met ons gezin. Niet te warm, niet te koud: ideale omstandigheden.

door Marsha Bakker

Vooraf hebben we gereserveerd, waarbij we konden kiezen tussen een bootje om 13.00 uur of 15.00 uur, en bij de receptie ontvangen we de extra bestelde fluisterlunch en een kaart met daarop mogelijke vaarroutes. Maar we mogen ook zelf een rondje kiezen. De medewerkster van het museum legt ons uit hoe de boot werkt. Kind kan de was doen. Alhoewel.... uit het botenhuis vandaan varen vergt een beetje inzicht en zelfvertrouwen.

Mooi

De schuit is ruim, netjes onderhouden en drijft geluidloos door het water. We kijken onze ogen uit door alle natuurpracht van de Oosterdel, maar als we een rustiger vaarstraatje inslaan komen we meer in de reuring en kijken we uit op de achtertuinen van de gelukkigen die aan het water wonen. Even later varen we langs de vele villa's waar het Duizendeilanden-gebied om bekend staat: wat wonen sommige mensen toch mooi...

Door de aanwezigheid van bordjes van het sloepennetwerk zul je niet snel verdwalen. Maar ook zelf op ontdekkingstocht gaan is mogelijk. De huur van twee uur is afdoende is een flink stuk varend af te leggen. Maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je in deze zomer juist even ergens aanlegt om een frisse duik te nemen. In het Oosterdelgebied kan je alleen varen met boten zonder motor of met een vergunning. Het is daar dan ook heerlijk rustig.

Aanrader

Varen in een fluisterbootje door het prachtige Duizendeilanden-gebied in Langedijk met één van de authentieke koolschuitjes van Museum BroekerVeiling. Het is in één woord: genieten. Met een hoofdletter G. Echt een aanrader voor wie zelf geen bootje heeft maar wel graag op het water vertoeft.

Fluisterlunch

Momenteel mag er alleen gevaren worden met gezinnen met maximaal 5 personen en anders met maximaal 2 personen als ze niet op hetzelfde adres wonen. Bij de reservering kun je tegen meerprijs koffie/thee met appeltaart bestellen of een fluisterlunch (aanrader!), maar zelf een gevulde koelbox meenemen kan natuurlijk ook.

Reserveren kan via reserveringen@broekerveiling.nl. Of bel naar het museum: 0226–313807. Zie de website https://www.zelfvaren.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Genieten van de rust en de natuur in het Oosterdelgebied.
Afbeelding