Afbeelding
Rick Muileboom

10 vragen aan Rick Muileboom

Vraag van Hans de Graaf: Hoe gaat de Langedijker middenstand om met de Coronacrisis en wat nog belangrijker is: hoe komen ze er uit?

De Langedijker middenstand neemt alle maatregels in acht die nodig zijn om het Corona virus tegen te houden of te beperken. Beperkte detailhandel zoals de bakker, slager, bloemist, kledingzaken, supermarkten etc. konden open blijven. Door middel van de 1.5 meter afstand en max 3 klanten in de winkel toe te laten. Hierdoor bleef de schade beperkt. Contactberoepen zoals kappers, sauna's, horeca, schoonheidssalons, moesten dicht. Het noodfonds van de overheid zal voor veel bedrijven niet voldoende zijn om hun bedrijf te redden. De meeste Langedijker ondernemers zijn creatief en zien hun kansen om anders te ondernemen waardoor het bedrijf overeind blijft. De Algemene Ondernemersvereniging Langedijk (A.O.L) is in gesprek met de gemeente hoe we ondernemers kunnen helpen. Op dit moment zie je een snellere versoepeling van uit de overheid, en dat geeft ons allemaal meer ruimte. Laten we hopen dat we straks gewoon de draad weer kunnen oppakken.

Wie bent u?

Ik ben Rick Muileboom, 53 jaar oud. Geboren en getogen in Oudkarspel getrouwd met Jolanda Spaansen. We hebben 3 kinderen: Mariëlle, Richard, Toin, en een schoonzoon Scott. Op 6 mei 2020 is ons eerste kleinkind geboren: Liselotte. In mijn jeugd heb ik altijd op de tuinderij gewerkt. Sinds 1990 heb ik samen met Jolanda tot nu Spaansen Bloemen gerund wat erg goed gaat. Ik ben voorzitter van de AOL, TV Tulp, en ik ben erg sportief aangelegen. Als het lukt ga ik gemiddeld 4 keer per week sporten. Naast de vele vergaderingen die ik bijwoon.

Van wie bent u dr ien?

Henk Muileboom en Tonny de Vet. Mijn vader is geboren in Kalverdijk en mijn moeder in Oudkarspel. Toen zij trouwden kochten ze een huis aan de Dorpsstraat 991 (bij de Luizeknip) in Oudkarspel. Na de verkaveling zijn ze naar de Kerkmeerweg in het ambacht verhuisd. Daar heb ik mijn jeugd doorgebracht.

Wat heeft u met dit dorp?

Hier liggen mijn roots,ik ben een geboren en getogen Langedijker; 9 eeuwen Langedijk, kermissen, sporten. En natuurlijk Spaansen Bloemen waardoor ik met heel veel mensen contact heb.

Wat is het mooiste plek in Langedijk?

Het natuurgebied het Waartje wat achter mijn huis ligt en nog ongerept is.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

9 eeuwen Langedijk: over de hele Dorpsstraat zuurkool met worst eten. Er ontstonden buurtverenigingen, en er was in die tijd heel veel saamhorigheid.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

De we onze identiteit en karakter blijven behouden ook na de fusie met Heerhugowaard.

Ik heb me recentelijk ingezet voor ondertunneling tussen Oudkarspel en Noord-Scharwoude. Hierdoor zou trappelend Oudkarspel weer één worden met Noord-Scharwoude. Dit is helaas niet gelukt, ondanks vele inspanningen samen met AOL en BKL mocht het niet zo zijn. Het is nu een Largas rotonde geworden. Laten we hopen dat daar geen verkeersslachtoffers bij komen met dodelijk afloop. Bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid is een mix van wonen, winkels en bedrijvigheid. Dit hoort bij elkaar.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Doe maar normaal dan doe je gek genoeg. Blijf bij jezelf en ga van je eigen kracht uit.

Wat is u toekomstwens voor Langedijk?

Dat de inbrei plekken goed benut worden voor huizenbouw. En dat sportclubs nog beter gaan samenwerken en waar mogelijk gaan fuseren, om er nog sterker uit te komen uit deze bijzondere tijd.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Dat is Jan Kramer van SMP Sports care hij is een gedreven ondernemer met een groot sport hart. Hoe ziet Jan de toekomst voor de sportverenigingen na de coronacrisis?

Afbeelding