Afbeelding
Piet Beers

10 vragen aan Piet Beers

Het leuke van vrijwilligerswerk is dat je met heel veel verschillende mensen en groeperingen in contact komt. En het geeft een stukje invulling aan je dagelijkse ritme. Toen ik nog 3 dagen bij Tata Steel werkte ben ik al met 2 dagen vrijwilligerswerk in Het Behouden Huis begonnen. Eerst met de verbouwing (2013) en later als medebeheerder. Daarnaast ben ik vaak te vinden o.a. bij de knutselclub, bij het klaverjassen, bij het huisdiner, enz.

Antwoord op de vraag van Mijndert van Veenhuisen:

Wie bent u?

Piet Beers, 70 jaar jong, gelukkig getrouwd met Corrie en we hebben 4 kinderen (3 dochters en 1 zoon), 8 kleinkinderen en 2 bonuskleinkinderen. Ik ben een zoon van Jan Beers en Adriaantje van Langen uit Heerhugowaard-Noord.

Wat heeft u met dit dorp?

Wij zijn er in 1972 komen wonen en zijn meteen gaan ‘integreren’. Corrie meteen bij het KVG en ik voetballen bij LSVV. Daarnaast is wonen op de Ambachtsdijk een feest; iedereen is ’buur’ van.

Mooiste plek in Langedijk?

Uiteraard de Ambachtsdijk in Oudkarspel, maar ook de slingerende Dorpsstraat met z’n fraaie huizen.

Mooiste herinnering?

De saamhorigheid en samenwerking tijdens 9 eeuwen Langedijk.

Als u burgemeester was?

Dan zou ik de gehele Voorburggracht inclusief de Ambachtsdijk voorzien van rode fietszijkanten, zoals op nu het gedeelte op de Voorburggracht tussen de Zaagmolenweg en de provinciale weg. Dat verhoogt de verkeersveiligheid enorm. Verder zou ik de baliefunctie bij het Gemeentehuis weer mensvriendelijk maken i.p.v. een ‘nummertje trekken’.

Het beste advies dat u ooit kreeg?

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!

Uw toekomstwens voor Langedijk?

Dat we het dorpse karakter behouden en naar elkaar blijven omkijken.

Wie is uw opvolger?

Siem Groot, vrijwilliger bij Alpe d’HuZes.