Wij zijn benieuwd wat mevrouw van Kleef staat te wachten op Moederdag!
Wij zijn benieuwd wat mevrouw van Kleef staat te wachten op Moederdag! (Foto: Marjolein Ansink)

Mevrouw Van Kleef had de mooiste verjaardag ooit

LANGEDIJK - Ze is wat huiverig als er opeens twee dames van de krant voor de voordeur staan. "Je weet maar nooit we je tegenwoordig binnenhaalt, toch?"

Gelukkig is ze snel overtuigd als we vertellen dat we een mooi portret komen maken voor 'het krantje'. "Mogen al m'n kaarten dan ook op de foto?" Natuurlijk! "En kan ik nog even wat anders aantrekken en m'n haren kammen?" Mevrouw Van Kleef werd vorige week 90 jaar oud. Geen visite, geen groot feest zoals ze had gepland bij De Burg. "Met alles erop en eraan en met veel gasten, dat was de planning", zegt ze als ze de uitnodiging laat zien. Toch werd mevrouw niet bepaald vergeten, maar liefst 68 felicitatiekaarten prijken op het dressoir en het was één grote bloemenzee. De familie had staan zingen op het grasveld onder het balkon, heel bijzonder. "Zoveel aandacht, zoveel lieve woorden, ik vond het prachtig!" Ze wil iedereen bij deze nog even hartelijk danken voor alle aandacht. "Eigenlijk was dit de mooiste verjaardag die ik ooit heb gehad." Eenzaam is ze niet, maar soms wel een beetje alleen. Ze mist de koffie met de buurtje en haar kaartcluppie. Gelukkig komt haar dochter elke dag langs en doet de boodschappen. Ook heeft ze een Ipad voor ouderen. "Daar kan ik Rummikub op spelen, dat is enig. En skypen met de kinderen!"

Wij zijn benieuwd wat mevrouw van Kleef staat te wachten op Moederdag en we hopen van harte dat ze volop in het zonnetje wordt gezet!