Janwillem Swart was namens de hoofdsponsor aanwezig, om met de openingsstoot het toernooi officieel te openen.
Janwillem Swart was namens de hoofdsponsor aanwezig, om met de openingsstoot het toernooi officieel te openen. (Foto: Theo Annes)

11 Dorpen toernooi nu al een succes

LANGEDIJK - Afgelopen zaterdag 4 juli is het Elfdorpentoernooi gestart. Deze nieuwe door Dirk Snip bedachte formule lijkt nu al een succes.

In de prachtige entourage van De Heerlijkheid in Oudkarspel is een echte biljartsfeer gecreëerd met 5 biljarts. Elf dorpen strijden deze week om het kampioenschap met zaterdag 11 juli de climax. Het winnende dorp wint € 1.000,-, wat geschonken wordt aan een dorpsgebonden Goed Doel. Nh1816 Verzekeringen schenkt als hoofdsponsor deze bijdrage. Janwillem Swart was dan ook namens de hoofdsponsor aanwezig, om met de openingsstoot het toernooi officieel te openen.

Blijvertje

Deze opzet met 11 dorpsteams heeft alles in zich om nog vele jaren op de agenda te staan. Alle spelers hebben wedstrijdkleding met plaatsnaambord op de rug. Je speelt tenslotte niet voor je zelf, maar voor je dorp.

Op de finaledag zal nog steeds elk dorp in actie komen, maar dan met de drie best presterende spelers van deze week (2 librespelers en 1 driebander). Zaterdag 11 juli starten de finalewedstrijden om 12.00 uur en zal om 21.00 uur de kampioen bekend zijn.

Iedereen is van harte welkom in De Heerlijkheid in Oudkarspel om zijn of haar dorp aan te moedigen. Toegang is gratis.

Afbeelding