Vissen op forel, karper en steur kan aan de achterzijde van het terrein van het koi- en vijvercentrum.
Vissen op forel, karper en steur kan aan de achterzijde van het terrein van het koi- en vijvercentrum. (Foto:vincentdevriesfoto.nl )

Forel-, karper- en steurvissen in Dirkshorn

DIRKSHORN - Met de uitbreiding in 2017 van het koi- en vijvercentrum wil Brian Bing ook de dagjesmensen (recreatie) in Dirkshorn aan de Woudmeerweg 22 van dienst zijn. Vissen op forel, karper en steur kan aan de achterzijde van het terrein. Hier staan ook elf regen/windhokjes waar gratis gebruik van gemaakt mag worden.

Alle benodigdheden zijn te huur of te koop

Er zijn twee visvijvers ingericht waar mensen een ochtend, middagdeel of gehele dag hun hengel uit kunnen gooien. De Big Trout-vijver is voorzien van regenboog- en zalmforel die na afloop mee naar huis mogen. Per persoon wordt er een aantal vissen in de vijver uitgezet. Je hebt het hele dagdeel de tijd om ze allemaal te vangen. Wat overblijft kan door de volgende visser weer worden gevangen.

Catch en release

De Adventure Grand Lake-vijver is bedoeld voor het vissen op karper en steur, zelfs tot 150 centimeter groot. Deze vissen worden na de vangst weer teruggezet in de vijver; dit heet catch en release.

Regels

Er is een aantal huishoudelijke regels. Zo mag maximaal één hengel per persoon gebruikt worden. En er moet een onthaakmat gebruikt worden, zodat de vis niet beschadigd en veilig teruggezet kan worden in de vijver. Brian Bing wil ook de toeristen in huis halen voor een leuk dagje uit. Een hengel of een onthaakmat zal bij deze mensen niet altijd op de achterbank liggen. Daarom heeft het koi- en vijvercentrum dit soort benodigdheden gewoon in huis, te koop of te huur.

Het bedrijf biedt al jaren alle benodigdheden voor zwem-, natuur- en koi-vijvers aan. Ook voor aanleg, onderhoud en renovatie van een vijver is dit het juiste adres. Tip: knip uit deze krant de Fishing Deal! Liefhebbers kunnen dan met vijftig procent korting komen vissen op karper en steur. Hierbij zitten een hengel, schepnet, onthakingsmat en aas (zure haring en kaas) voor de hele dag voor 18,50 euro.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn, Woudmeerweg 22 in Dirkshorn. Telefoon: 0224-552439. Meer informatie: www.koi-vijver.nl.