De sportvelden zijn uitgestorven.
De sportvelden zijn uitgestorven. (Foto: Pixabay)

Het is stil langs de lijn in Langedijk

LANGEDIJK - Het is stil langs de lijn en in de zaal… Amateurvoetbal in wedstrijdverband is taboe, slechts jeugdteams kunnen trainen en een onderling wedstrijdje bij de eigen vereniging spelen. Hoe zit het eigenlijk bij de diverse verenigingen in Langedijk, valt daar nog nieuws te halen? Een rondje bellen en informeren hoe het ervoor staat.

Ben Wansink

De woordvoerders van de voetbalverenigingen Vrone, BOL, DTS en LSVV kunnen het kort houden. De medewerkers ontvangen wellicht nog een kerstbedankje, maar daar blijft het ook bij. De senioren mogen niets. Gelukkig kunnen jeugdteams nog trainen en een wedstrijdje binnen de eigen club spelen, maar dat is natuurlijk de bedoeling niet. Het 100-jarig bestaan van Vrone (deze week) en DTS (volgend jaar) zal in een later stadium feestelijk gevierd moeten worden.

Handbal

Ook op de handbalvelden is het uitgestorven en wacht men af wanneer het licht weer op groen gaat. Wel organiseert handbalvereniging Lacom ‘91op 31 december voor de eerste keer een oliebollen actie. Dit wordt een ‘Oliebollen drive-thru’ bij Sporthal Geestmerambacht, natuurlijk wel coronaproof.

Kolven is ook een belangrijke sport in ons dorp, maar de banen liggen er stil en verlaten bij. Ook voor de baan in Buiten Zorg geldt dit. Schietvereniging VSV, ach, het verhaal is bekend…

Bij Turn Totaal Langedijk probeert men nog enkele activiteiten te regelen: zoals een challenge, een buitenactiviteit en iets voor de jeugd, bijvoorbeeld dansen bij een filmpje. De recreatiegym van DVV ligt er ook uit.

Langedijk Actief: voorheen Sport Servicepunt Langedijk, organiseert veel activiteiten, waar bijvoorbeeld ouderen baat bij hebben. Ook zij hopen half januari weer in beweging te komen.

Biljarten

Ook even gevraagd hoe het met de biljartvereniging gesteld is. Sombroek kent ook een jaar van wel open en niet open. Ook deze belangrijke sociale voorziening hoopt rond half januari weer te kunnen starten en de leden ontvangen als troost een kerstkrans, maar zouden ruilen die zo inruilen voor een potje biljarten!

Tot slot

Het virus heeft een enorme impact in ieders leven Dat wat gewoon was is nu een verlangen naar toen.. Laten wij hopen dat wij snel gevaccineerd kunnen worden en inderdaad coronovrij weer samen kunnen sporten!