Ageeth ging met kleindochters Marlou en Emme aan de slag voor de bewoners van de Meander.
Ageeth ging met kleindochters Marlou en Emme aan de slag voor de bewoners van de Meander. (Foto: aangeleverd)

Bewoners van de Meander verrast met zelfgemaakte kerststukken

NOORD SCHARWOUDE - Het valt voor de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuis de Meander niet mee tijdens deze lockdown periode. Dit vond ook Agaath Ton, de moeder van Sandra Molenaar die werkzaam is op de Meander.

Zij is langs het tuincentrum gegaan en heeft daar allemaal spulletjes gekocht om mooie kerststukjes te maken voor de eenzame ouderen. Agaath is jaren werkzaam geweest in een bloemenwinkel en liet zien dat zij haar vak nog niet is verleerd. Met kleindochters Marlou en Emme is ze aan de slag gegaan, met een hele tafel vol kerststukken als resultaat. Samen met Sandra zijn ze naar de Meander gereden en heeft Sandra de kerstukken langsgebracht bij de bewoners. Agaath, Marlou en Emme keken vanaf buiten door de ramen mee hoe de bewoners hun kerststuk overhandigd kregen, en waren getuigen van de hele grote glimlach die op hun gezichten verscheen. Bewoners zwaaiden naar buiten en staken hun duim omhoog.

Sandra: "Er was zelfs een bewoner die op bed lag en de schuifpui naar buiten open wilde hebben om mijn moeder persoonlijk te bedanken. Dit zegt toch genoeg hoe blij de bewoners zijn met dit lieve gebaar. Mijn moeders doel is bereikt, een hart onder de riem voor de eenzame ouderen. En via deze weg wil ik haar namens alle bewoners en collega's van de Meander ontzettend bedanken!"

Mevrouw Kramer was erg blij met de attentie.