Zet je alcoholgebruik komende januari op pauze.
Zet je alcoholgebruik komende januari op pauze. (Foto: Aangeleverd)

IkPas: ga jij de uitdaging aan?

REGIO - IkPas is een landelijke campagne met als doel om bewuster om te gaan met alcohol. Er wordt niet gevraagd om nooit meer alcohol te drinken, maar om het alcoholgebruik in de maand januari even op pauze te zetten.

Doe je mee aan deze campagne, dan word je tijdens deze ‘Dry January’ bewuster van de keuze om wel of niet te drinken, je doorbreekt vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Ga jij de uitdaging met jezelf aan? Nodig gelijk jouw vrienden en familie uit en doe het samen!

‘Dry January’ start 1 januari 2021. Aanmelden kan via www.ikpas.nl. Deelnemers krijgen een eigen dashboard met een aantal handige functies, zoals een IkPas Coach, toegang tot een forum, een persoonlijk dagboek, een nieuwsbrief en toegang tot artikelen, alcoholvrije recepten, handige tips en nuttige weetjes.

Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke voordelen van bewuster met alcohol omgaan. Zo voelt 62 procent zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55 procent van de deelnemers beter en verliest 32 procent gewicht. Een groot aantal deelnemers drinkt na deelname bewust minder alcohol dan daarvoor. Het programma ‘In Control of Alcohol en Drugs' ondersteunt deze campagne in de regio en samen met de zeventien gemeenten en samenwerkingspartners hopen we in 2021 op nog meer deelnemers dan in 2020.