Keng Liu is trots op zijn moeder Sheung die 35 jaar geleden aan de basis stond.
Keng Liu is trots op zijn moeder Sheung die 35 jaar geleden aan de basis stond. (Foto: Theo Annes).

De Pauw had het moeilijk in de ‘hamsterweek’

NOORD-SCHARWOUDE – De Pauw Chinees Indisch Restaurant heeft het vooral in de eerste Coronaweek moeilijk gehad. ‘’Dat was in de beruchte ‘hamsterweek’’,’’ zegt Keng Liu.

‘’Ons restaurant was gesloten en onze klanten konden alleen afhalen. En in die eerste week hadden we omzet van een dag. Maar later ging het weer stukken beter en het afhalen heeft ons er wel door heen getrokken.’’

De Pauw Chinees Indisch Restaurant ging 34 jaar geleden van start. ‘’Mijn moeder Sheung stond aan de basis van onze onderneming. Ik moet eerlijk zeggen dat wij alle geluk hebben gehad dat ons restaurant open is gebleven om af te halen. Toen op 2 juni ook ons restaurant weer open mocht konden we slechts vier tafels plaatsen, omdat je toch met de anderhalve meter afstand te maken hebt. We hebben ook te maken met mensen die komen afhalen en ook die moeten op de juiste afstand van elkaar blijven staan. Maar het gaat gelukkig weer de goede kant op.’’ Keng Liu is trots op zijn moeder en volgend jaar zal ongetwijfeld stil worden gestaan bij het 35-jarig bestaan.