Eigenaar Franco, tussen de dames, kijkt positief terug op de afgelopen drie maanden, waarbij wel de omzet een flinke knauw kreeg.
Eigenaar Franco, tussen de dames, kijkt positief terug op de afgelopen drie maanden, waarbij wel de omzet een flinke knauw kreeg. (Foto: Theo Annes)

'Wij kunnen wel tegen een stootje'

NOORD-SCHARWOUDE – Drie maanden lang heeft het Italiaanse restaurant La Tavernina zich beziggehouden met bezorgen en afhalen. Dat is een stukje overleven geweest in deze zware tijden.

Eigenaar Franco kijkt positief terug naar deze maanden, waarbij de omzet natuurlijk een flinke knauw heeft gekregen.

‘’We kunnen wel tegen een stootje. Een groot voordeel is dat we een echt familiebedrijf zijn. In 1985 ging het restaurant van start in de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude en vier jaar later kwam Franco om de hoek kijken.

Veiligheid

‘’Als ik terug kijk op de drie maanden, waarbij het restaurant gesloten was, moet ik stellen dat ik blij ben dat het zo gelopen is.

Toen ons restaurant open mocht moesten we eerst bepaalde zaken regelen, voor de veiligheid van onze gasten en onze medewerkers. Normaal kunnen we zestig gasten ontvangen, maar door de regels van de RIVM, slechts dertig personen. Maar iedereen denkt eraan en we zijn in de afgelopen weken geen problemen tegengekomen.

We hopen wel dat deze situatie niet al te lang meer duurt.’’

Restaurant La Tavernina is geopend van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 12.00 uur. Reserveren voor het restaurant is noodzakelijk.