Afbeelding
Dirk Jan Slot

10 vragen aan Dirk Jan Slot

Ik zie het positief in omdat beide gemeenten het gebied zien als het hart van Dijk en Waard. Ik hoop dat er genoeg middelen en geld beschikbaar komen om dit oude cultuurlandschap te bewaren.

Antwoord op de vraag van Jan Bruin over de ontwikkeling van het Oosterdelgebied na de fusie:

Wie bent u?

Ik ben Dirk Jan Slot, geboren en nog steeds woon ik met veel plezier in Broek op Langedijk. Ik ben getrouwd met Margreet Schoon, gezegend met 2 kinderen met aanhang en 4 kleinkinderen.

In mijn arbeidzame leven heb ik altijd in de agrarische sector gewerkt, eerst in de tulpen en uien in het familiebedrijf en later in de lelies bij leliekwekers. Altijd met veel plezier, dit komt door het werk met en in de natuur met al zijn aspecten. Ook genoot ik van alle nieuwe ontwikkelingen.

Nu ben ik veel te vinden bij Stichting Veldzorg in het Oosterdelgebied waar we met vrijwilligers proberen het gebied te onderhouden.
Iedere vrijdag ga ik, met enkele andere kloeters, naar de Kaasmarkt. We kloeten met ons schuitje, vol met kaas, door de stad. Helaas door de coronacrisis is er dit jaar geen Kaasmarkt.
Ook houd ik mij bezig met het Westfries dialect door verhaaltjes te schrijven.

Van wie ben u d’r ien

Ik ben d’r ien van Jan Slot (de Pikkenier) en Trien de Groot, die allebei in Broek geboren en getogen zijn. Ik kom uit een gezin van 2 meiden en 4 jongens.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben hier opgegroeid en woon heerlijk aan het water. Varen heb ik van jongsaf aan prachtig gevonden, als ik maar in een schuitje kon staan. Ik mag dus graag een rondje varen met de metor.

Wat is de mooiste plek?

Het zal u niet verbazen: het Oosterdelgebied. Waar ik met volle teugen van geniet.

Mooiste herinneringen aan dit dorp?

Op dagen dat het hele dorp de vlag uithangt: Koningsdag, Koolsail en het onvergetelijke 9-eeuwenfeest.

Indertijd toen ik voor 'Samen voor Zambia' de Elfstedentocht ging kloeten in Friesland heb ik heel veel belangstelling gehad uit het dorp.

Als u burgemeester was?

Ik zou proberen om alle dorpskernen uit Langedijk hun eigen identiteit te laten behouden en dat van daaruit saamhorigheid groeit.

Het beste advies dat u ooit kreeg?

Doe maar gewoon en blijf bij jezelf.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Op dit moment hoop ik dat alle mensen en bedrijven van ons mooie dorp goed door deze crisis heenkomen.

Wie is uw opvolger?

Rob Vroegop: Hoe zie jij, als voorzitter van Stichting Langedijk Waterrijk, de toename van het vaarverkeer?