Het spartelbadje, dat voor veel speelplezier zorgde, viel niet meer te repareren.
Het spartelbadje, dat voor veel speelplezier zorgde, viel niet meer te repareren. (Foto: aangeleverd)

Van spartelbadje naar zandbak

KOEDIJK - Het was een fikse tegenvaller voor speeltuin De Jeugdhoek in Koedijk. Het spartelbadje dat voor veel speelplezier zorgde, viel niet meer te repareren en dus moest er een andere oplossing komen. Die werd gevonden door sponsoring van de firma Schot die te hulp schoot en zorgde voor de transformatie naar zandbak.

Pittige tijden voor De Jeugdhoek in Koedijk

Op advies van de landelijke koepel van speeltuinen (NUSO) is de speeltuin - door corona - nog niet helemaal open. De bedoeling begin dit jaar was om ook een water en zandtoestel te plaatsen in de nieuwe zandbak, maar die laat door de Corona nog even op zich wachten. Het mislopen van de inkomsten van de afgelopen tijd trekt een behoorlijke wissel op financiën van de Jeugdhoek. Door het winkeltje te openen hoopt de speeltuin dat het verlies de komende tijd een beetje ingehaald kan worden.

Succes

Volgens (interim) voorzitter Viola Kok dankt de speeltuin, die al 72 jaar open is, het succes aan zichzelf. “Je ziet wat voor belangrijke plek het is voor mensen. Mensen reageren dat ze daar vroeger kwamen en nu met hun kinderen of zelfs kleinkinderen en dat ook willen blijven doen.” De speeltuin heeft op dit moment nog aangepaste openingstijden van maandag tot en met zondag van 15.00 tot 17.00 uur, maar hoopt snel weer de normale openingstijden te kunnen handhaven.


Ook zien ze uit naar het nieuwe speeltoestel en hopen ze dat er nog een tweede toestel voor de allerkleinste en mindervalide kinderen geplaatst kan worden. Wellicht wordt hier nog een actie voor gestart om geld in te zamelen.