Het workshopprogramma is heel divers.
Het workshopprogramma is heel divers. (Foto: aangeleverd)

Volop zomerworkshops bij Atelier6Creatief

REGIO - De ideeën voor een mooi zomerprogramma van Atelier6Createf waren in januari al klaar, en toen werd het in maart opeens spannend of het nog wel door kon gaan.

"Maar we hebben niet stilgezeten: Atelier6Creatief is de afgelopen weken druk bezig geweest om haar ateliers 'coronaproof' te maken. We zijn heel blij dat we onze leden en cursisten daardoor sinds 8 juni weer kunnen verwelkomen en zij weer creatief aan de slag kunnen", aldus Hanna Tjerks, bestuursvoorzitter van Atelier6.

Divers en laagdrempelig

"En gelukkig kan het leuke programma voor zomerworkshops dat een aantal van onze leden en docenten heeft opgesteld voor de periode 21 juli tot 14 augustus ook doorgaan. Vooral nu veel mensen er voor kiezen de vakantie thuis te vieren, is het fijn om af en toe iets creatiefs te ondernemen. Het workshopprogramma is heel divers, qua tijdsduur variëren de workshops van 1 dagdeel tot 4 dagen; ze zijn laagdrempelig qua kosten (al vanaf € 15) en er is voor volwassenen en kinderen elk wat wils."

Etsen, 3D of kleien

Zo kunt u de techniek van het etsen uitproberen. Een 3D schilderij maken met verschillende natuurlijke materialen en verf. Leren kei vilten en een mooi kussen of poef maken. Of kennis maken met de vele mogelijkheden die klei biedt: leren pottenbakken met de draaischijf, een vogelhuisje van klei maken, experimenteren met het maken van reliëfs en structuren in klei of werken met engobe (gekleurde kleislib), met als resultaat een prachtige vaas, beker of een sushi-setje.

Ook voor kinderen

"Heel apart is het maken van een torso in cement. En er is ook een cursus van 2 tot 4 dagen Beeldhouwen in steen waarin je voldoende tijd hebt om je eigen unieke beeld te maken. Wilt u liever een beeld maken van draad, een steen beschilderen met bijvoorbeeld dierenfiguren of een mooi figuur van mozaïek maken? Ook dat kan! Erg leuk voor kinderen om te doen, eventueel samen met vader, moeder, opa of oma."

En niet te vergeten voor de taalcreatievelingen: het maken van een spannend verhaal of een mooi gedicht in de workshop Zinspelen.

Kijk op www.atelier6.nl/workshops/zomerprogramma voor meer informatie. Atelier6Creatief vindt u aan de Daltonstraat 11a in Heerhugowaard.

U kunt leren pottenbakken met de draaischijf, een vogelhuisje van klei maken, experimenteren met het maken van reliëfs.