Deze beelden zin dit jaar even niet te zien, maar gelukkig kan er wel worden gelopen.
Deze beelden zin dit jaar even niet te zien, maar gelukkig kan er wel worden gelopen. (Archieffoto Vincent de Vries)

Nh1816 Wandel4daagse Langedijk aangepast van start

LANGEDIJK - Even leek het erop alsof ‘ie niet door zou gaan, maar de Nh1816 Wandel4daagse Langedijk vindt dit jaar alsnog in aangepaste vorm plaats.

Wandel4daagse kan nog steeds gelopen worden

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven om tijdens de zomervakantie binnen twee weken vier routes te lopen, van 2.5, 5 of 10 kilometer per route. Vanwege de coronacrisis worden dit jaar geen festiviteiten rond de vierdaagse georganiseerd.

Feest

“Voor ons is het belangrijkst dat er nog steeds gelopen kan worden”, zegt Daan Kaal namens Actief Sport & Events, onderdeel van Langedijk Actief (voorheen Sport Servicepunt Langedijk), de organisator van de vierdaagse. “Ondanks de coronacrisis, kun je nog steeds je favoriete afstand wandelen door onze mooie gemeente. Het gaat er natuurlijk iets anders aan toe dan in eerdere jaren, maar het blijft een feest voor jong en oud.”

Foto

Waar deelnemers voorheen met een boekje in de hand op pad gingen, kunnen ze dit jaar een fotoalbum downloaden. Hierin staat de route door de gemeente Langedijk in beeld uitgestippeld.

Ook zijn er per route vier fotomomenten aangegeven: als bewijs van deelname dienen de wandelaars tijdens zo’n moment zelf een foto te maken. Wie de foto’s in een overzicht plaatst en dat opstuurt als bewijs dat elke route gelopen is, krijgt een medaille thuisgestuurd. Daan Kaal: “We dagen mensen daarbij natuurlijk ook graag uit om creatieve, originele foto’s te maken!”

Vier routes

De Nh1816 Wandel4daagse kan gelopen worden tijdens de zomervakantie, tussen 4 juli en 16 augustus. Zodra de eerste route klaar is, zijn er nog twee weken over om ook de andere drie routes te lopen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.sportsl.nl. De kosten bedragen 4 euro pp.

Deelnemers kunnen tijdens de zomervakantie binnen twee weken vier routes te lopen,
Afbeelding