Zusanna en Lotte vormen samen Duo Due en spelen in Onder de Linden
Zusanna en Lotte vormen samen Duo Due en spelen in Onder de Linden (Foto: aangeleverd)

Onder de Linden opent jaar met koffieconcert

MIDDENBEEMSTER - Duo Due zorgt op zondag 12 januari om 11.00 uur voor een luisterrijk koffieconcert in Onder de Linden met een gevarieerd programma met werken van o.a. Mozart, Bach, Martinu en Sibelius.

Duo Due bestaat uit Zuzanna Skowronska (viool) en Lotte Grotholt (altviool). Ze verdiepen zich in alle stijlen. Zo hebben ze Bach op het programma staan, maar ook Martinu en Bartok. Zuzanna Skowronska(1998) begon met vioolspelen toen ze zeven jaar oud was. Ze had haar eerste lessen op de State Music School in Warschau.

In 2015 ontving ze een studiebeurs en een onderscheiding als specialist violinist aan de Wells Cathedral School. Op dit moment studeert ze bij Liviu Prunaru in het derde jaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Lotte Grotholt (1998) begon met viool spelen op haar tiende. Op haar zestiende is ze overgestapt naar altviool en studeerde ze in de jongtalentklas van het ARTEZ conservatorium. Ze studeert op dit moment aan de Hochschule für Musik Detmold bij Veit Hertenstein (4e jaars bachelor). Het instrument dat zij bespeelt is een Georg Aman (1704). Lotte heeft een barok altvioolstok (K. van Heemert) en barok altviool (G. Francios), ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Reserveren

De entree is € 9,- (inclusief een kopje koffie of thee met iets lekkers). Reserveren via onderdelindenbeemster.nl