Milja Praagman is te gast in de Bibliotheek Purmerend
Milja Praagman is te gast in de Bibliotheek Purmerend (Foto: aangeleverd)

Voorleesdagen

PURMEREND - Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 23 januari tot en met 1 februari, gonst het in de bibliotheken van de gezellige voorleesactiviteiten en krijgen de kleintjes ook nog eens een leuk cadeautje als ze lid worden.

Bovendien maakt voorlezen dat kinderen later zelf graag gaan lezen. Speciaal voor professionals en voorleesvrijwilligers maar ook voor andere belangstellenden organiseert de Bibliotheek Purmerend op 15 januari om 19.30 uur een bijeenkomst voorafgaand aan de Nationale Voorleesdagen.

Het team Educatie van de Bibliotheek praat de deelnemers bij over de nieuwe prentenboeken en de bijbehorende lessuggesties. Speciale gast is Milja Praagman, schrijver en illustrator van prentenboeken. Ook is er een pop-up boekwinkel waar boeken kunnen worden aangeschaft. Aanmelden kan via bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.

Op zaterdag 18 januari is om 10.30 uur voor kinderen tot 6 jaar een ontdekkingstocht door drie super leuke prentenboeken en gezellig meedoen met het voorlezen met gebaren.