Een heus inloopmuseum..
Een heus inloopmuseum.. (Foto: aangeleverd)

Expositie 15 jaar KunstWerkt!

PURMEREND- Cultuurhuis Wherelant opent op donderdag 16 januari om 15.00 uur de expositie 'KunstWerkt! 15 jaar'. De deelnemers van het Inloopatelier en het Coachingsatelier van KunstWerkt! (voor mensen met een psychiatrische achtergrond) hebben de afgelopen 15 jaar de weg naar het Cultuurhuis gevonden. Om dit te vieren laten zo'n twintig deelnemers hun werk zien tijdens deze expositie. Naast de deelnemers van KunstWerkt! die zich beeldend uiten, zijn er verschillende deelnemers die muziek maken of schrijven. De opening biedt een afwisselend programma waarbij belangstellenden van harte welkom zijn.

Dit jaar hebben de deelnemers een bijzonder project gerealiseerd: het Inloopmuseum. Een museum met zalen in het formaat van een schoenendoos. De zalen vormen tezamen een rijdend museum dat tijdens de opening wordt onthuld. Docent Saskia de Rooy heeft dit project samen met de deelnemers vormgegeven. Saskia: "De werken zijn piepklein maar toch allemaal echte kunstwerkjes. In dit museum vind je van alle workshops van dit seizoen een verslag in kunstwerken." De deelnemers van KunstWerkt! hebben lessen gevolgd in schilderen, tekenen, beeldhouwen, sieraden maken en meer. De opdrachten zijn op groot en klein formaat uitgevoerd, zodat de kleine werken in het museum getoond konden worden. Deelnemers van het Coachingsatelier tonen hun kunstwerken op de 1e verdieping, zij werkten zelfstandig aan eigen thema's.

Grip krijgen

Jantine Geels, afdelingshoofd Speciale doelgroepen vertelt: "Het is alweer 15 jaar geleden dat ik op vrijdagavond met de eerste groep op de Purmerweg mijn eerste les gaf. Ik weet nog goed hoe gemotiveerd de mensen waren om de eerste opdracht, een stilleven tekenen, uit te voeren. Het betekende veel voor ze, weer grip krijgen op hun eigen creatieve ontwikkeling." Reakt en Cultuurhuis Wherelant werken nu al vijftien jaar samen om kunst- en cultuureducatie in te zetten als onderdeel van de re-integratie van mensen met psychische problematiek. Kunst- en cultuureducatie zijn hierbij een middel om een nieuw perspectief te bieden en bij te dragen aan het realiseren van (arbeids-) re-integratie, participatie en ontwikkeling. De begeleiding vindt individueel plaats en in groepsverband.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cultuurhuis Wherelant (0299 -434777) of met Reakt (088-3577880).

Openingstijden

De opening van de expositie is donderdag 16 januari om 15.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403, in Purmerend. De expositie is te zien tot 24 januari Openingstijden Wherelant: maandag t/m vrijdag 09.30 tot 16.30 uur.

Afbeelding