Het echtpaar en burgemeester Bijl geflankeerd door de dochters Brinda (links) en Helma.
Het echtpaar en burgemeester Bijl geflankeerd door de dochters Brinda (links) en Helma. (Foto: Han Giskes)

Felicitatiebezoek voor 65-jarig huwelijk

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht op maandag 13 januari om 11.00 uur een felicitatiebezoek aan het echtpaar Henk en Rie Faber-Otto ter gelegenheid van hun vijfenzestigjarig huwelijk.

Henk (89) en Rie (84) zijn allebei geboren en getogen in Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen toen Henk voor zijn werk op een waterboot, waarmee hij drinkwater kwam brengen bij de schepen in de haven. Rie woonde op de locatie waar Henk het water inlaadde.

Eigen woning

Na 4,5 jaar trouwden Henk en Rie en kregen een eigen woning in Amsterdam, wat voor die tijd erg bijzonder was. Ze kregen twee dochters en later werden ze de trotse grootouders van vier kleinkinderen en overgrootouders van drie achterkleinkinderen.

Purmerend

In 1982 kwamen ze in Purmerend wonen. Ze wonen hier met veel plezier en het bevalt hen uitstekend. Henk heeft van jongs af aan gevaren, dat was zijn lust en zijn leven. Zo voer hij op de rivieren de Rijn en de Waal.

Museumboot

Daarna heeft Henk veertig jaar lang gevaren op de waterboot. Op 1 mei 1987 begon in Amsterdam voor het eerst de museumboot te varen. Dit heeft Henk 16 jaar gedaan, inclusief het begeleiden van rondvaarten. Rie is altijd kapster geweest.

Eigen boot

Varen was een grote hobby van beiden. Zo hebben ze ook een eigen boot gebouwd, daarmee hebben ze door heel Nederland gevaren.

Het huwelijksjubileum wordt met familie gevierd.