Wendy Kok.
Wendy Kok. (Foto: Han Giskes)

'Gastvrouwen en gastheren gezocht!'

In Purmerend op Zondag verschijnt met enige regelmaat het Wij Allemaal Nieuws. Hierin leest u alle nieuwtjes, info en wetenswaardigheden omtrent inloophuis Wij Allemaal. De stichting Wij | Allemaal heeft haar inloophuis aan de Burgemeester D. Kooijmanweg 11-13 in Purmerend en staat open voor een ieder die, direct of indirect, te maken heeft met kanker.

Door Shelley Zuizewind

Coördinator Wendy Kok zoekt momenteel weer versterking voor het inloophuis Wij Allemaal. Ze is op zoek naar vrijwilligers die zich 1 dag(deel) per week willen inzetten als gastvrouw of gastheer. Wendy: "We starten bij Wij Allemaal dagelijks op met twee gastvrouwen of gastheren. Het begint met koffie, de agenda doornemen en dan ontvangen we de bezoekers. Soms zit de huiskamer helemaal vol en zo nu en dan is er een handjevol bezoekers. Dat maakt voor de gastvrouwen en gastheren niets uit. Zij gaan met veel plezier en interesse in gesprek met de bezoekers."

Lachen en huilen

"Er wordt bijvoorbeeld gesproken over een naderend doktersbezoek waar iemand tegenop ziet, de zus van de bezoeker die erg veel moeite heeft met het feit dat de bezoeker borstkanker heeft of er wordt juist een opbeurend praatje gehouden omdat de chemo achter de rug is…Maar er wordt ook keihard gelachen en gehuild…hier kan het allemaal", vertelt Wendy.

Samen aan de koffie

Lijkt het je wel wat om bezoekers van het inloophuis een helpende hand te bieden, gewoon door met ze in gesprek te gaan en samen een kopje koffie te drinken? Heb je tijd om je een dag(deel) per week in te zetten voor het inloophuis? Ben je tussen de veertig en de zestig jaar, heb je een luisterend oor, ben je gastvrij en heb je teamspirit? Meld je dan nu aan als vrijwilliger en kom het gezellige team versterken! Eerst even de kat uit de boom kijken? Kom dan even langs. De deur staat elke morgen open van 09.30 tot 13.00 uur. De gastvrouwen schenken dan een lekker kopje koffie of thee. Je ziet dan direct de teamleden aan het werk. Kun je meteen zien of dit je nieuwe collega's worden!

Wereldkankerdag

Op 1 februari van 12.00 tot 16.00 uur is inloophuis Wij Allemaal geopend in verband met Wereldkankerdag. Ook dan is iedereen welkom om een kijkje te nemen in het inloophuis.

Liever eerst telefonisch extra informatie krijgen ? Dat kan natuurlijk ook. Bel dan met tel.nummer: 0299 - 406094. Mailen kan uiteraard ook: info@wij-allemaal.nl.