Kennismaken met kindercursussen in Cultuurhuis Wherelant
Kennismaken met kindercursussen in Cultuurhuis Wherelant (Foto: aangeleverd)

Kinderkunstmiddag met proeflessen

PURMEREND - Cultuurhuis Wherelant organiseert woensdag 22 januari van 14.30 tot 16.30 uur een Kinderkunstmiddag. Tijdens deze gezellige middag kunnen kinderen voor € 2,- meedoen met proeflessen fotografie, kunst en dans. Het is een fijne manier om kennis te maken met de docenten en te ontdekken wat zij leuk vinden. De lessen geven een goed beeld van de cursussen die vanaf eind januari starten.

In het aanbod is een fotocursus voor kinderen van 9-12 jaar die graag fotograferen en nog mooiere foto's willen maken. Kinderen van diezelfde leeftijd die graag dansen kunnen terecht bij Dansmix. Bij deze gevarieerde cursus maken kinderen elke week kennis met diverse dansstijlen zoals ballet, jazz-dance, moderne dans en streetdance. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar en van 7 tot 9 jaar is er de cursus Dans vanuit je hart. Hierbij gaat het niet om het instuderen van pasjes maar om luisteren naar de muziek, je fantasie de vrije loop laten en vrij leren bewegen. Kinderen die graag met kunst bezig zijn tenslotte kunnen zich uitleven op de Kinderkunstacademie. Hier maken ze kennis met diverse beeldende technieken. Deze cursus wordt aangeboden voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar en van 8 tot 12 jaar.

Ouders/verzorgers kunnen een beroep doen op het Jeugd Cultuurfonds als er een financiële bijdrage nodig is om een cursus te volgen. De aanvragen worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Meer informatie: KlantenContactCentrum van de gemeente Purmerend (0299) 452 452.

De aanvangstijd is 14.30 uur. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Meer informatie over het cursusaanbod staat op de site www.wherelant.nl of bel naar 0299 – 434 777.