Afbeelding
De rust van het witte interieur gecombineerd met de warmte van accessoires...(Foto: Jonas Berg)

Nieuwe jaar: tijd voor een nieuwe woonkamer

REGIO – De eerste maand van het nieuwe jaar is hét moment om eens met frisse blik naar de woonkamer te kijken. Nu de kerstspullen weer hoog en droogt op zolder liggen kan de woonkamer wellicht wat leeg en saai overkomen. Hoog tijd voor een nieuwe inrichting!

Wat is er makkelijker dat een nieuw interieurkleurtje om je woning en heel andere look en feel te geven? Het laat niet alleen de ruimte anders aanvoelen, kleuren hebben ook invloed op onze geestgesteldheid. En bij een kleine woonkamer kun je het beste gaan voor een witte of andere lichte en neutrale kleur. Voor wie wat meer ruimte heeft is het een tip om voor een kleurtje te kiezen. Kies de kleur nooit in de winkel, maar neem altijd staaltjes mee naar huis.

De stijl is de basis van elk interieur: Modern, strak, eenvoudig, klassiek, luxe, landelijk, romantisch, bohemian, industrieel... Kies dus eerst je basis en pas daar je andere keuzes op aan.

Maak voor je echt gaat shoppen eerst een wensenlijstje van meubels en accessoires voordat ze worden gekocht. Denk ook goed na over de indeling van de woonkamer zodat je weet wat je waar gaat neerzetten. En vergeet niet het leukste: het interieur afstylen. Planten en lichtjes zijn echte sfeermakers. Hiermee krijgt de woonkamer al snel een gezellig uitstraling.