Het oude bestuur proostte in 2017  op de toekomst tijdens de viering van het tienjarig jubileum van het vrouwennetwerk.
Het oude bestuur proostte in 2017 op de toekomst tijdens de viering van het tienjarig jubileum van het vrouwennetwerk. (archieffoto)

Verbinding nieuwe ZaanLinQ jaarthema

(VERVOLG VAN VOORPAGINA)

"Omdat ik dacht dat het ging om een persoonlijke vraag, zei ik ja. Maar dan wel als voorzitter. Ik ben geen persoon voor penningmeester of secretaris. Het lijkt me geweldig om één keer in mijn leven de voorzittersrol te mogen vervullen. Een uitdaging voor mijzelf. Kans om als persoon te groeien. Mede omdat ik ervoor een drempel over moet. Daarnaast gaat het om mijn eigen zakenclub waar het bestuur een geweldig mooie erfenis nalaat.”

Jaarthema

Tegelijk zien Nicole en haar bestuursleden dat de lat hoog ligt. Ook al blijft het oude bestuur op verzoek coachend op de achtergrond (met name bij reeds lopende zaken als de organisatie van de verkiezing Zaanse Zakenvrouw die dit jaar werd afgelast), Nicole, Brenda, Natasha en Jacqueline zullen het zelf moeten doen.

“Het wordt best een uitdaging. Zeker in deze tijd waarin meetings en events niet door mochten gaan. Onze eerste offlinebestuursvergadering is deze week. We hebben wel via Zoom vergaderd en op afstand koffie met elkaar gedronken en overleg gehad. Maar laat één ding duidelijk zijn: onze intentie is het netwerk professioneel verder te laten groeien. Daarbij willen we meer dan ooit de kennis en kunde benutten van onze eigen deelneemsters. Niet voor niets is ons nieuwe jaarthema verbinding.”

Speerpunt

Daarom hopen de nieuwe bestuursleden dat er snel verruiming komt van de coronamaatregelen zodat de leden weer fysiek elkaar kunnen ontmoeten. Want Corona gooide ook roet in het eten van de geplande bedrijfsbezoeken en het zakelijk speeddaten. Het aanhalen van een hechtere zakelijke band, wordt genoemd als belangrijk speerpunt.

“Ik hoop daarbij de verbinder te kunnen zijn. Hoop dat net zo goed te kunnen als Petra en de overige bestuursleden dat deden. We willen ons activiteitenprogramma in september oppakken. Elkaar weer letterlijk in de ogen te kunnen kijken. Daarbij zijn we benieuwd naar de inbreng van de achterban. Waar is er in deze aparte tijd behoefte aan op zakelijk vlak? Wat willen de deelneemsters terugzien in het jaarprogramma? Welke ideeën leven er? We zullen zo snel mogelijk onze ideeën communiceren. Het oude bestuur stelt: ‘de weg staat open’ voor ons als nieuw bestuur. Een ding kunnen we al verklappen: het zal er één worden die we gezamenlijk als vrouwennetwerk gaan bepalen.”

Zie voor meer informatie: www.zaanlinq.nl