REGIO - Duurzame aanpak van nek, schouder en hoofdpijnklachten Herkent u dit? Pijn in de schouders en nek en het komt steeds terug. Soms ook zo erg dat u er hoofdpijn van krijgt. En het kan zijn dat u weet hoe het komt: u heeft te lang achter een computer gezeten en bent een beetje ingezakt in de rug, of omdat u veel met de armen boven schouderhoogte hebt gewerkt.

Duurzame aanpak van nek, schouder en hoofdpijnklachten

De spieren die vanaf de schouderbladen naar de nek lopen kunnen om uiteenlopende redenen gespannen raken. Dan kan het fijn zijn als er even een massage wordt gegeven maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. Oefentherapeuten Cesar-Mensendieck pakken dit probleem op een andere, duurzamer manier aan. Door de manier van uitvragen en kijken nemen zij niet alleen uw houding maar alle oorzakelijke factoren van uw probleem mee en wordt het probleem veel breder aangepakt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u op uw werk veel herhalende bewegingen maakt, of te lang achter elkaar ingezakt zit.

Emoties als boosheid of angsten kunnen meespelen

Maar het kan ook zijn dat u diep vermoeid bent door slaapproblemen of zorgen. U had het misschien niet eens in relatie tot uw nek/schouders hoofdpijn klachten gebracht. Emoties als boosheid of angsten kunnen meespelen.

Oefentherapeut

Pas als u zich bewust bent dat wat u werkelijk teveel op de schouders neemt of de zorgen die u aan uw hoofd heeft, kunt u er samen met de oefentherapeut blijvend iets aan doen.

Een oefentherapeut kan u helpen b.v. uw slaap te verbeteren, uw belastende houding of bezigheden te leren doseren/variƫren en/of activeren en met u zoeken naar stressoren en deze leren inzichtelijk te krijgen en er anders mee te leren om gaan.

IJmond-Noord groep

''Wij, van de IJmond-Noord groep, bieden kwalitatief goede zorg door onze lange ervaring als oefentherapeuten. We hebben specialisaties in slaapoefentherapie, het behandelen van chronische pijnklachten en psychosomatische oefentherapie. U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts. Nieuwsgierig naar wat we samen met u kunnen doen voor een duurzame aanpak van uw klachten? Bezoek onze website voor de dichtstbijzijnde praktijk en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek! www.oefentherapie-ijmond-noord.nl