Afbeelding
(Foto: )

Het Alzheimer Trefpunt in Uitgeest

UITGEEST - Op donderdag 19 maart 2020 is het volgende Alzheimer Trefpunt in Uitgeest, het onderwerp is: "Dementie en de rol van de casemanager". Een casemanager kan een enorme steun zijn. Wat kun je precies verwachten van een casemanager en hoe vind je een casemanager?

Een dementie, ook wel genoemd een "haperend brein" heeft grote gevolgen voor de persoon met dementie en de omgeving.

Je weg vinden

Het valt dan vaak niet mee je weg te vinden in het woud van regels en instanties. Iemand die die weg wel weet en daarbij hulp kan bieden is de "casemanager", veelal een verpleegkundige die van het begeleiden van mensen met een dementie zijn of haar werk heeft gemaakt. De casemanager is onafhankelijk en het vaste aanspeekpunt voor de persoon met dementie en de mantelzorgers. Hij of zij geeft informatie, advies, begeleiding en voorlichting en kan de nodige zaken regelen.

Iemand die die weg wel weet en daarbij hulp kan bieden is de 'casemanager', veelal een verpleegkundige


Gespreksleider Elsbeth Holtz, gaat in gesprek met Alice Aberkrom, casemanager bij het DOC-team van Parnassia. Zij gaan het hebben over wat de casemanager allemaal kan doen voor zowel de persoon met dementie als de naasten en hoe je een casemanager kunt vinden.

Tijdens de avond is er gelegenheid om met elkaar over het onderwerp in gesprek te gaan en tot het stellen van vragen. Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest. De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Niet alleen mensen uit Uitgeest, iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. Het belooft een bijzondere avond te worden. De toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook over andere onderwerpen, te stellen. Ook is er een tafel met brochures van Alzheimer Nederland en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.