Het logo.
Het logo. (Foto: Aangeleverd)

Gratis preventieve kortdurende hulp voor familie en naasten van iemand met psychische problemen

REGIO - Bent u familie of een naaste van iemand met psychische klachten? Valt de zorg u soms zwaar? Bij GGZ inGeest/Prezens kunt u terecht voor een luisterend oor, voor tips en ondersteuning. Individuele gesprekken ( 1-3) en een ondersteuningscursus zijn mogelijk. Beide zijn gratis.

Een verwijzing is niet nodig en het valt buiten het eigen risico van de zorgverzekering. Cursussen voorjaar 2020: -Omgaan met Borderline (30 april) -Omgaan met ASS (30 maart) -Als kind opgegroeid bij een ouder met psychische problemen (25 maart) Bas (partner van): "Mijn vrouw had forse psychische klachten. Ik schaamde me voor haar gedrag. Ik wilde er zijn om haar te helpen. Werk was een prettige afleiding, maar door de stress kon ik me niet meer goed concentreren. Ik ben op het familiespreekuur geweest. Dat deed me goed. Ik heb 3 gesprekken gehad. Het was inzichtelijk en praktisch, en leerde me over mezelf na te denken. Over wat het met mij had gedaan en hoe ik weer ontspannende dingen kon gaan doen. Ik heb ook een training voor mantelzorgers gedaan. Ik moest even wennen, maar heb doorgezet. Het was goed om ervaringen te delen. Er was nu ook ruimte voor mijn gevoel. Het gaat ook weer beter tussen ons. Het familiespreekuur en de groep gaven mij de steun om door te zetten. In je eentje red je het niet, de gesprekken zijn nodig en helpen."

Meer informatie en aanmelding W: https://www.ggzingeest.nl/activiteiten/lezing-symposium T : 088 788 5015 E : preventie@prezens.nl