BEVERWIJK : PMC Paramedisch Centrum.
BEVERWIJK : PMC Paramedisch Centrum. (Foto: Ron Pichel)

Onverklaarde klachten bij kinderen en jong volwassenen

REGIO - In Nederland heeft 10 tot 15% van de jongeren klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn, duizeligheid of buikklachten. In een aantal gevallen kan hier geen lichamelijke verklaring voor gevonden worden door een arts.

Men spreekt dan van somatisch onverklaarde lichamelijke klachten, kortweg SOLK genoemd. Deze klachten hebben vaak een grote invloed op het sociale leven: schoolverzuim, niet kunnen sporten en verminderde sociale contacten. Het feit dat er geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden betekent niet dat er geen behandeling mogelijk is.

Binnen het PMC hebben wij 2 fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van deze doelgroep. Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken naar de klachten, maar vooral naar de doelen. Door middel van diverse behandelmethodes wordt er gewerkt aan de doelen, die in samenspraak zijn opgesteld. Voorlichting en uitleg over de werking van het lichaam is hierin een hele belangrijke, maar u kunt ook denken aan opbouwen van de belastbaarheid, leren ontspannen en het lichaam leren vertrouwen.

Binnen onze praktijk hebben we ook de mogelijkheid om samen te werken met andere disciplines zoals ergotherapie of psychologie. Ook hebben wij contacten met de psychologen in de regio. Op deze manier kunnen we een complete behandeling bieden.

Deze therapie valt onder de reguliere fysiotherapie en wordt ook op die manier vergoed. Wilt u meer informatie over deze behandeling of een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen via 0251-239101 of per mail: m.maalman@fysiopmc.nl of k.broersen@fysiopmc.nl