Kavel57 viert Saint Patrick's Day in De Melterij

WORMERVEER - In café De Melterij aan de Wandelweg in Wormerveer treedt op dinsdag 17 maart de Ierse feest- en folkband Kavel57 uit Assendelft op.

Ierland viert op die dag Saint Patrick's Day: de nationale feestdag. Niet alleen in Ierland trouwens. Ook in Amerika en Australië bijvoorbeeld, waar veel Ieren zich hebben gevestigd, wordt het uitbundig gevierd. Eigenlijk over de hele wereld. En ook in Nederland raakt Paddy's Day, zoals het ook wel wordt genoemd, steeds meer ingeburgerd. Voor zover bekend stroomt er geen Iers bloed door de zes Zaanse muzikanten van Kavel57.

Enthousiasme

Ooit begonnen als rockband is de groep zich steeds meer gaan toeleggen op Ierse folk. Met succes gezien de vele optredens. Al 20 jaar lang - ook dàt wordt deze avond gevierd - spelen ze met veel energie en enthousiasme Ierse tradionals, ballads, jigs, dancing reels en eigen songs. Pogues op zijn Assendelfts en Guinness op klompen zoals ze het zelf omschrijven.

Muzikanten

In Kavel57 spelen: René Lute (zang/gitaar/mandoline), Ton Zuidervaart (zang/basgitaar), Hans Thierig (zang/banjo), Jaco Bakker (zang/whistles/fiddle), Mary-Luce Eggenhuizen (zang/drums) en Saskia Lindhout (zang/trekzak). Aanvang 20.00 uur. Zie ook facebook.com/Kavel-57