De leden van het PPG Paletkwartet.
De leden van het PPG Paletkwartet. (Foto: aangeleverd)

PPG Paletkwartet speelt Gidsland

WORMERVEER - PPG Paletkwartet houdt op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 april de actuele en humorvolle voorstelling 'Gidsland' van Nathan Vecht in de regie van Ellen Vermeulen. Locatie is De Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57.

Het kwartet voerde twee jaar geleden in de open lucht met veel succes 'De IJzeren Duim' op in Jisp terwijl het 25-jarig jubileum werd gevierd met een theatrale wandeling over het Hembrugterrein. PPG deed alle jaren mee aan 'Door het lint' in Wormer, waar gespeeld is in een boerenschuur, een café en op het voetbalveld. Dit keer is gekozen voor de intieme sfeer van de Wormerveerse Vermaning.

Aardbeving

Gidsland gaat over een land dat de weg wijst als er geen wolkje aan de lucht is. Maar hoe gedragen we ons als er wel iets op het spel staat? Het kabinet is op een geheime locatie bijeen voor crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid. Een bevlogen presentatrice wil groen licht van de omroep krijgen voor een nieuw, journalistiek programma. De bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding.

Talkshow

In afzonderlijke scenes zien we hoe een politicus, een journaliste en een boze burger overeind proberen te blijven in een steeds complexere wereld. De drie treffen elkaar vervolgens in een live talkshow op televisie. Ze botsen frontaal en de boel loopt volledig uit de hand. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien. Aanvang 20.30 uur. Kaartverkoop via www.ppgpaletkwartet.nl