Mieke Rozing overhandigt sleutel aan exposante Annet Sijm voor haar tijdelijke expositieruimte aan 't Bakkerspleintje.
Mieke Rozing overhandigt sleutel aan exposante Annet Sijm voor haar tijdelijke expositieruimte aan 't Bakkerspleintje. (Foto: aangeleverd)

Castricumse Etalage Kunst: doe eens lekker CEK!

CASTRICUM - Castricum staat zes weken lang in het teken van lokale kunst. Op het Kooiplein, in Geesterduin, de Dorpsstraat, de Burgemeester Mooijstraat, op ’t Bakkerspleintje en in de Torenstraat zijn uiteenlopende werken te zien. Het evenement Castricumse Etalage Kunst (CEK) is een alternatief evenement dat publiek en ondernemers met elkaar verbindt. De 1,5 meter is geen reden voor initiatiefneemster Mieke Rozing om stil te gaan zitten en te wachten tot de crisis voorbij is.

Het gaat weer bruisen in Castricum

"Kunstenaars en winkeliers hebben het zwaar in deze tijd. En omdat ik het zo jammer vind dat evenementen zoals de Kunst Fiets Route vanwege corona niet doorgaan, ben ik gaan nadenken over een alternatief. Met Castricumse Etalage Kunst - kunst van lokale kunstenaars - gaat Castricum denk ik weer bruisen. Zo kunnen we weer genieten van de mooie dingen die ons dorp te bieden heeft", vertelt Rozing.

Er is uiteenlopend werk te zien: houten beelden, keramiek, sieraden, quilten, schilderijen, foto's, recycle-art. Waar de Creatieve Wieven het pand van Hurkmans in de Burg. Mooijstraat volzetten met hun prachtige recycle- en textielkunst, exposeert Studio K met eigenzinnige meubels bij Mull Mode en Esclusivo. Rozing enthousiast: "Ik heb voor CEK al wat werk voorbij zien komen. Daar zit echt kwaliteit tussen. Ik kijk mijn ogen nu al uit!"

Rozing zelf is bekend van haar inloopateliers en workshops in BBC Castricum. Met haar ateliergroep exposeert ze in het voormalige pand van Dikhoff-de Vos Juweliers op 't Bakkerspleintje. De CEK start vrijdag 3 juli en loopt door t/m zondag 16 augustus. Voor kinderen is het ook leuk, want de sprookjestuin (van de Tuin van Kapitein Rommel) doet ook mee. Laat je verwonderen en wandel de komende zomer eens langs alle deelnemende etalages. Kijk op www.miekerozing.nl, daar is een plattegrond te vinden, of scan de QR-code met CEK-logo in de etalages.