Afbeelding
Kinderboerderij 't Weidje is nu rookvrij gebied. (Foto: aangeleverd)

Kinderboerderij 't Weidje rookvrij

WORMER - Kinderboerderij 't Weidje in Wormer is vanaf 1 januari rookvrij. 't Weidje vraagt iedereen die in de kinderboerderij komt het terrein voortaan rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil de kinderboerderij de jeugd beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Iedereen is en blijft welkom in 't Weidje, ook rokers. Wel wordt er gevraagd aan de rokers om buiten het zicht van kinderen, dus buiten de kinderboerderij, te roken.

Beheerster Tanja Kee en het bestuur onder leiding van Ton Mol willen zo een bijdrage leveren aan een gezonde toekomst voor onze kinderen, in een rookvrije en veilige omgeving.

Zien roken, doet roken

"Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplek geven we kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken, vermijden we het gevaar van brandwonden én voorkomen we dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen. Een rookvrije speelplek draagt bij aan de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie'.", aldus het bestuur.

De beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

"Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven."