Afbeelding
Soli Koog-Zaandijk: honderd jaar jong, maar geen jaar meer erbij... (Foto: aangeleverd)

Jubileumconcert Soli Koog-Zaandijk

KOOG AAN DE ZAAN - Soli Koog-Zaandijk viert op 25 januari haar honderdjarige bestaan met een jubileumconcert. In de Kogerkerk speelt het harmonieorkest een programma van lievelingsnummers uit haar honderdjarig bestaan.

Soli Koog-Zaandijk viert in 2020 haar honderdjarig bestaan maar stopt ook na dit seizoen. De vereniging heeft daar samen toe besloten, omdat er te weinig solide basis is voor de toekomst.

Voorzitter Paulijn de Bruijne: "We zien al jaren dat de bezetting onder druk staat. Door allerlei oorzaken stromen er meer leden uit dan er nieuwe leden bijkomen. Daardoor wordt het steeds moeilijker om het soort repertoire uit te voeren dat kenmerkend is voor onze vereniging. We willen voorkomen dat Soli Koog-Zaandijk na 100 prachtige jaren als een nachtkaars uitgaat."

Soli Koog-Zaandijk houdt op 21 maart – precies 100 jaar na de oprichting in 1920 - een feestdag.

Die dag zijn er workshops een play-in, reünie en concert. Voor deze dag zijn oud-leden en collega-muzikanten van harte uitgenodigd, niet alleen om te komen luisteren, maar ook om mee te spelen. Zij kunnen contact opnemen via het mailadres: solizaandijk@hotmail.com.

Afbeelding