Koolmeesje
Koolmeesje (Foto: Pixabay)

Lezing over het herkennen van vogels

PURMEREND - IVN Waterland organiseert op dinsdag 21 januari een lezing over welke vogels er zoal in een stadstuin rondvliegen. Maar u kunt ze ook in een park of uw balkon tegenkomen, natuurlijk.

Van 24 tot en met 26 januari organiseert de Vogelbescherming weer de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling. Een evenement waar elk jaar weer tienduizenden mensen aan meedoen. Maar het is best lastig om vogels in de tuin (of balkon) te herkennen. Op deze lezing worden een aantal veelvoorkomende tuinvogels besproken, om de diverse soorten beter te herkennen. Ook zal er aandacht worden besteed aan de "spelregels" van de Nationale Tuinvogeltelling

De lezing zal worden gegeven in de kantine van Sporthal "De Karekiet"(Karekietpark 2, 1444 HV Purmerend) De lezing is bedoeld voor (ontluikende) vogelliefhebbers, zonder al te veel voorkennis. .

Kosten: voor leden en donateurs van IVN Waterland is deze lezing gratis. Voor niet-leden bedragen de kosten € 5,00. LET OP: u kunt alleen contant betalen !

Aanmelden: Voor deze lezing moet u zich vooraf aanmelden in verband met een beperkt aantal plaatsen via de website: https://afdeling.ivn.nl/afdeling/waterland.