Alex van Heusden preekt in Westfriese Ekklesia

WOGNUM - De volgende viering van de Westfriese Ekklesia vindt zondag 5 januari plaats om 11.00 uur. Het jaarthema luidt: De Bijbel en deze tijd in de Westfriese Ekklesia.

Alex van Heusden spreekt over de rusteloze religieuze zoeker: Paulus. De hellenistische wereld van Paulus vertoont veel overeenkomsten met deze tijd. Er is sprake van globalisering, migratie, religieus radicalisme.

Alex van Heusden (1956) studeerde filosofie in Nijmegen en theologie in Amsterdam. Hij is verbonden aan het liturgisch team van de Ekklesia Amsterdam. Hij verzorgt leerhuizen en voordrachten, in De Nieuwe Liefde en op vele plaatsen in het land, in Vlaanderen en in Duitsland. Van zijn hand verschenen artikelen in verschillende periodieken, onder andere in Werkschrift, Roodkoper, Nieuwe Liefde magazine en Ekklesia Maandbrief.

Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van dirigent Jerry Korsmit en wordt begeleid op vleugel door Dick Grasman. De dienst wordt gehouden in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 in Wognum. Na afloop van de viering staat koffie en thee klaar en is gelegenheid om met elkaar, de voorganger of bestuursleden in gesprek te gaan.

Meer inlichtingen over de Westfriese Ekklesia is te vinden op www.westfrieseekklesia.nl.